[C] qrzyh - Zafira Tourer 2012 2.0CDTI 165km
-
- Bywalec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Pochwale sie, a co Ostatnio udalo mi sie dostac juz dosc ciezko dostepna oryginalna dokladke do wbudowanego bagaznika na rowery, teraz przyszle wakacje z 3 rowerami z tylu nie beda problemem! Jedynie w zestawie nie otrzymalem elementow montazowych przykrecanych do bagaznika w aucie, bo poprzedni wlasciciel dokladki zostawil je na sprzedanym samochodzie, ale mysle ze jakos sobie z tym poradze
Przy okazji, zafirla dostala nowe opony zimowe, nowa uszczelke smoka, nowy olej i smiga az milo.
Teraz czas rozprawic sie z bledem skretu soczewek w biksenonach. Jak to zrobie auto bedzie juz perfekcyjne
Przy okazji, zafirla dostala nowe opony zimowe, nowa uszczelke smoka, nowy olej i smiga az milo.
Teraz czas rozprawic sie z bledem skretu soczewek w biksenonach. Jak to zrobie auto bedzie juz perfekcyjne
Zafira C A20DTH + Corsa D A14XER
- huubii
- Zafiromaniak
- Imię: Hubert
- Auto: Opel Zafira B 1.9cdti 180KM/380Nm
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
No to ekstra pokażesz jak to wygląda (bagażnik)?
Zafira B by huubii&nusia: https://zafiraklub.org/viewtopic.php?f=87&t=30928
-
- Bywalec
Niestety jeszcze nie mialen okazji uzyc dokladki, ale dobrze widoczna jest na pozyczonym zdjeciu ponizej:
Zaleta wbudowanego bagaznika jest wlasciwie brak wplywu na predkosc przelotowa z zamontowanymi rowerami
Zaleta wbudowanego bagaznika jest wlasciwie brak wplywu na predkosc przelotowa z zamontowanymi rowerami
-
- Bywalec
Dlatego przeciez nawet w instrukcji jest napisane, zeby z zamontowana dokladka obnizyc cisnienie w przednich kolach do 1.5 Bar. Niemcy wszystko policzyli
- Magik4815
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira C Tourer 1.4 turbo COSMO
- Model: Zc
- Oznaczenie silnika: A14NET
Sam osobiście mam ZC z dachem panoramicznym i również bardzo sobie chwalę
Zainteresowały mnie te roletki do tylnych szyb o których wspomniałeś w pierwszym poście, mógłbyś wrzucić jakieś fotki i coś więcej o nich powiedzieć jak to się sprawdza ? Rozważam nad zakupem takich roletek bo jadąc z dziećmi ponad 1000km trzeba im warunki do spania (a kierowcy dla spokoju ) zapewnić.
Sam osobiście mam ZC z dachem panoramicznym i również bardzo sobie chwalę
Zainteresowały mnie te roletki do tylnych szyb o których wspomniałeś w pierwszym poście, mógłbyś wrzucić jakieś fotki i coś więcej o nich powiedzieć jak to się sprawdza ? Rozważam nad zakupem takich roletek bo jadąc z dziećmi ponad 1000km trzeba im warunki do spania (a kierowcy dla spokoju ) zapewnić.
-
- Bywalec
Dzieki
fotki postaram sie pstryknac jutro jak bedzie jasno.
Roletki maja kilka zalet:
- zakrywaja dokladnie boczna szybe
- mozna otwierac okno z wysunietymi roletkami, wowczas szyba zjezdza a roletki zostaja na swoim miejscu
- jezeli nie trzeba oslaniac okna, chowaja sie w boczku, nie trzeba szukac na nie miejsca.
Jest to jeden z moich pretendentow do najbardziej przydatnego gadzetu w samochodzie, z ktorym zycie jest o wieeele latwiejsze
fotki postaram sie pstryknac jutro jak bedzie jasno.
Roletki maja kilka zalet:
- zakrywaja dokladnie boczna szybe
- mozna otwierac okno z wysunietymi roletkami, wowczas szyba zjezdza a roletki zostaja na swoim miejscu
- jezeli nie trzeba oslaniac okna, chowaja sie w boczku, nie trzeba szukac na nie miejsca.
Jest to jeden z moich pretendentow do najbardziej przydatnego gadzetu w samochodzie, z ktorym zycie jest o wieeele latwiejsze
Ostatnio zmieniony 06 lut 2021, 18:09 przez qrzyh, łącznie zmieniany 1 raz.
- Magik4815
- Świeżak
- Imię: Michał
- Auto: Opel Zafira C Tourer 1.4 turbo COSMO
- Model: Zc
- Oznaczenie silnika: A14NET
No to ja czekam na jakieś zdjęcia w takim razie
To jest fabryczny gadżet ? Czy można coś takiego dokupić ?
Do tej pory widziałem tylko zasłonki jakby wcisnane w okno, bez możliwości typu "otwórz/zasłoń".
To jest fabryczny gadżet ? Czy można coś takiego dokupić ?
Do tej pory widziałem tylko zasłonki jakby wcisnane w okno, bez możliwości typu "otwórz/zasłoń".