Mata bitumiczna
Moderator: Sebu$
-
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira C 1.4 Cosmo
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: NET
Nie wiem czy tak ma być a może jestem przewrażliwiony po jeździe peugeotem 407 wcześniej, przymierzam się przykleić mate bitumiczna w wersji 5osobowej w bagażniku jest schowek a pod nim gola blacha żadnego wyciszenia podczaszy szybszej jazdy ja słyszę szum w kabinie dochodzący właśnie z tyłu czy ktoś przyklejał taka mate i czy są efekty tego
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
Ja robiłem przy okazji konserwacji maty kosztowały mnie 350 zł 6 lat temu za robociznę z konserwacją przestrzeni zamkniętych zapłaciłem 700 zł. Ale warto było w aucie spokój i cisza
czesiek_ze
-
- Bywalec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Hmm, tez mysle o wyciszeniu tego miejsca. Tez szukam sprawdzonych mat. Fajnie byloby, gdyby ktos podzielil sie doswiadczeniami.
Zafira C A20DTH + Corsa D A14XER
Nie maty bitumiczne tylko butylowe. Nie trzeba ich podgrzewać, łatwo się aplikuje. Ja kupowałem w sklepie https://www.bitmat.pl/ . Brałem zarówno ich wyroby jak i maty firmy STP. Ogólnie sporo tego poszło prawie na całe auto. Różnica kolosalna i drzwi zamykają się jak w aucie o 2 klasy wyżej także polecam.
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Nel
A nie zauważyłeś że tam właśnie takie sąFaster pisze: ↑12 maja 2021, 22:19 Nie maty bitumiczne tylko butylowe. Nie trzeba ich podgrzewać, łatwo się aplikuje. Ja kupowałem w sklepie https://www.bitmat.pl/ . Brałem zarówno ich wyroby jak i maty firmy STP. Ogólnie sporo tego poszło prawie na całe auto. Różnica kolosalna i drzwi zamykają się jak w aucie o 2 klasy wyżej także polecam.
czesiek_ze
Nie rozumiem o co Ci chodzi? Temat brzmi mata bitumiczna. Ja podałem przykład lepszych mat butylowych.