[B] Śruba zabezpieczająca koło-brak nasadki
[B] Śruba zabezpieczająca koło-brak nasadki
Witam!!!
Mam mały problem.tzn.mały...wielki... :>
Mianowicie chciałam dziś wyważyć koła i wszystko fajnie, tylko okazało się,iż niestety nie da się odkręcić tej śruby zabezpieczającej na żadnym kole.W ASO wołają za to w okolicach
500 zł...co nie napawa mnie wielkim entuzjazmem... stąd pytanie... macie może jakiś patent na takową przypadłość...jedyne co... to zastosowałam WD 40,jednak wątpię w powodzenie tej akcji...
Mam mały problem.tzn.mały...wielki... :>
Mianowicie chciałam dziś wyważyć koła i wszystko fajnie, tylko okazało się,iż niestety nie da się odkręcić tej śruby zabezpieczającej na żadnym kole.W ASO wołają za to w okolicach
500 zł...co nie napawa mnie wielkim entuzjazmem... stąd pytanie... macie może jakiś patent na takową przypadłość...jedyne co... to zastosowałam WD 40,jednak wątpię w powodzenie tej akcji...
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 17:37 przez gosia, łącznie zmieniany 1 raz.
Dzięki teRek...właśnie moi "umysłowi" koledzy z pracy się za to zabrali w/w metodą... więc może akurat się uda...choć zważywszy na to,że jak mi hokejka "wisiała" i się wzięli za jej przytwierdzanie... to mi cały zderzak odpadł i wylądowałam w ASO... także nawet nie chcę wiedzieć jakie skutki uboczne będą tym razem...
Wszystko fajnie...chłopaki zaczęli już akcję...ale jednak musiałam ją przerwać...ponieważ tak sobie myślę... mam jedną nasadkę, a śrub do odkręcenia są cztery sztuki, po jednej na każdym kole i jak mi tę nasadkę skleją z jedną śrubą...to co z resztą...???No nic... zostaje jednak Strong-Wulkanizator.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ostatecznie...dla innego Wulkanizatora,którego udało mi się namierzyć...moje śruby nie stanowiły żadnego problemu...5 min.i po problemie....odkręcone,wyważone i zmienione na zwykłe śruby...więc raczej powtórki nie będzie..w każdym razie bardzo dzięki dla Wszystkich za podpowiedzi...no i wiadomo dla Prezesa .
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ostatecznie...dla innego Wulkanizatora,którego udało mi się namierzyć...moje śruby nie stanowiły żadnego problemu...5 min.i po problemie....odkręcone,wyważone i zmienione na zwykłe śruby...więc raczej powtórki nie będzie..w każdym razie bardzo dzięki dla Wszystkich za podpowiedzi...no i wiadomo dla Prezesa .