Kody Błędów
- Pszczyna
- Zafiromaniak
- Imię: Dariusz
- Auto: Zafira B 1,9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Skoro pyta -czyli przychodzi pacjent do lekarza z tym samym schorzeniem .
Więc recepta ta sama !
No chyba iż są nowe medykamenty .
Więc recepta ta sama !
No chyba iż są nowe medykamenty .
Mój garaż ----- viewtopic.php?f=87&t=32387&p=477253#p477253
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
Dostajesz ostrzeżenie zgodnie z Regulaminem Forum §1 pkt 1
Jeżeli w dalszym ciągu będziesz używał słów pogardliwych, konto zostanie zawieszone na tydzień czasu.
Sebu$
Jeżeli w dalszym ciągu będziesz używał słów pogardliwych, konto zostanie zawieszone na tydzień czasu.
Sebu$
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Żaden mój kalkulator nie widzi tego kodu, więc źle odczytany lub będzie trzeba skorzystać z interfejsu OP-com, Opel-tech
-
- Debiutant
- Imię: Krzysztof
- Auto: Opel Zafira 2010 1,6
- Oznaczenie silnika: A16XER
na opel astra forum przerzuciło to na błąd P0000
Podany kod ECN 00005a jest z reguły tożsamy z błędem P0000.
co dalej mi nic nie wyjaśnia
Podany kod ECN 00005a jest z reguły tożsamy z błędem P0000.
co dalej mi nic nie wyjaśnia
- Pszczyna
- Zafiromaniak
Mie też tak koder wskazuje lecz to dziwny ten błąd aczkolwiek z normy SAE i DTC czytać trzeba:
Brak kodów zapisanych w module -dzieje się tak gdy urządzenie diagnostyczne szwankuje.
To niczym jak wróżenie z fusów.
Lecz możliwe może być -Usterka związana z układem: elektrycznym (pomiar zużycia paliwa i powietrza oraz pomocnicza kontrola emisji spalin)
A teraz gdy się pojawia w takich okolicznościach:
wymieniałeś lub trzeba wymienić ---czujnik położenia wału (ten przy kole pasowym na dole) jak i czujnik wałka rozrządu tzw czujnik Halla na górnym kole.
Lecz --- czy przypadkiem nie zamieniłeś kabelków w kostce podczas wymiany kostki?
Czy sprawdziłeś instalację czyli ciągłość przewodów.
Czy koło magnetyczne twoje oryginalne nie upadło ci podczas demontażu.
Może banalne ale czy czujnik położenia wału przykręcony jest w odpowiednim miejscu.
Czy niedawno był wymienionych rozrząd i czy jest na pewno dobrze napięty (napinacz dynamiczny) i ustawiony. Blokuje się koło zamachowe i jedno koło rozrządu.
Jednak wcześniej skorzystaj z diagnostyki komputerowej ponieważ gdy silnik pracuje poprawnie to może tylko komputer sieje pustymi kodami.
Brak kodów zapisanych w module -dzieje się tak gdy urządzenie diagnostyczne szwankuje.
To niczym jak wróżenie z fusów.
Lecz możliwe może być -Usterka związana z układem: elektrycznym (pomiar zużycia paliwa i powietrza oraz pomocnicza kontrola emisji spalin)
A teraz gdy się pojawia w takich okolicznościach:
wymieniałeś lub trzeba wymienić ---czujnik położenia wału (ten przy kole pasowym na dole) jak i czujnik wałka rozrządu tzw czujnik Halla na górnym kole.
Lecz --- czy przypadkiem nie zamieniłeś kabelków w kostce podczas wymiany kostki?
Czy sprawdziłeś instalację czyli ciągłość przewodów.
Czy koło magnetyczne twoje oryginalne nie upadło ci podczas demontażu.
Może banalne ale czy czujnik położenia wału przykręcony jest w odpowiednim miejscu.
Czy niedawno był wymienionych rozrząd i czy jest na pewno dobrze napięty (napinacz dynamiczny) i ustawiony. Blokuje się koło zamachowe i jedno koło rozrządu.
Jednak wcześniej skorzystaj z diagnostyki komputerowej ponieważ gdy silnik pracuje poprawnie to może tylko komputer sieje pustymi kodami.