wymiana oleju
Moderator: Sebu$
wymiana oleju
hej mam pytanko co ile tyś. jest zalecana wymiana oleju w silniku 2.0dti 16v z góry dzieki za odpowiedz
- BajBus
- Zafiromaniak
- Model:
- Kontakt:
sylmar to cobelko, pytał o wymiane oleju i w pierwszym poście podał że ma 2.0 dti, tylko timi sie wsadził z odp... chociaż jemu mechanik i tak każe zmieniać co 10kkm...
I miejsce naj-tuning Grotniki 2010
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
III miejsce najładniejsza ZA Grotniki 2010
I miejsce naj-tuning Rzeczka 2011 (n)
I miejsce najładniejsza ZA Rzeczka 2011 (n)
Tak wiem, ale skoro podał swoje dane też ktoś inny, to czemu mu nie odpowiedzieć.BajBus pisze:sylmar to cobelko, pytał o wymiane oleju
Oczywiście świeży olej w samochodzie to nic złego, szarpie to jednak po kieszeni. Z pełnym szacunkiem podchodzę do twojego sposobu obsługi auta, osobiście jednak nie będę się kłócił ani z instrukcją, ani z programami diagnostyczno-eksploatacyjnymi, ani też z komputerem pokładowym, który pokazuje kiedy dokonać inspekcji.kopernik275 pisze:Witam ja też w swojej wymieniam co 10tys km i nie patrze na jakieś tam dane
- timi68
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Volvo S60 D5 AWD 215/440
- Model: II
- Oznaczenie silnika: D5-2.4
Niechciał bym być niegrzeczny, ale po 30k km olej nie bardzo nadaje się do malowania płotu, każdy zrobi jak zechce..... mój silnik zużywa 3mm oleju na szabelce po 10k km.ruszcz4 pisze:2000 czy 2001 - bez różnicy - im starsze auto tym bardziej lubi na oleju jeździć