Dolna osłona silnika a rama zawieszenia przedniego
Moderator: Sebu$
-
daroo211
Jestem własnie po wizycie w serwisie opla. Gościu bardzo miły po 30 min czekaniu pokazał mi jak to wygląda i okazało się że sanki mam bardzo mocno pordzewiałe że odradzili mi powrót do domu (50km) czesci zamówią bede miał wymianę w przyszły tydzień środa i czwartek.
Po wymianie napewno opisze jak to zrobili.
Po wymianie napewno opisze jak to zrobili.
-
Artur
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Artur, moim zdaniem można, ale zwróć uwagę że ona jest zabezpieczeniem silnika przed przede wszystkim błotem, wodą a także osłania miską olejową, może nie skutecznie ale jak najedziesz na coś wystającego w jezdni, np. wysoki garb, to zaraz się o tym dowiesz. Poza tym wiele Zafir nie ma jej wogóle i jeżdżą.
-
daroo211
-
Zdzich
-
BajBus
-
gwizdenson
-
skurek7
jak dla mnie to tylko kawał plastiku, a nie mechaniczny zamiennikopelmen pisze:Ma ktoś dośiawczenie jak pasują i sprawują się osłony f-my Rezaw-Plast ?
Oooo.. np. takie
skoro napisane "OPEL ZAFIRA "A" 1999r.-2005r." to chyba pasują, czyż nie?
/* i tu pojawia się + dla sklepów z częściami na miejscu */
zawsze możesz poszukać tej osłony u Ciebie w okolicach, zbadać na miejscu i zamowic z allegro..
jak już kolega
generalnie chodzi o to abyś nie zahaczył spodem silnika o coś i czegoś nie urwał a 'prześlizgał' się przez to. w zaleznosci na co wjedziesz..MieHor pisze:jest zabezpieczeniem silnika przed przede wszystkim błotem, wodą a także osłania miską olejową, może nie skutecznie ale jak najedziesz na coś wystającego w jezdni, np. wysoki garb, to zaraz się o tym dowiesz. Poza tym wiele Zafir nie ma jej wogóle i jeżdżą.
wiadomo, tytan to nie jest..
-
pająk210584
-
pająk210584
do poznania mam tyle co do piły więc mnie to obojętne tylko chodzi mi do którego dać i być spokojnym że nic nie zj***ąMieHor pisze:A nie bliżej masz do Piły, w Poznaniu to albo do Szpota na Kaliskiej lub w Swarzędzu albo do Bońkowskiego albo Niedbały (w Suchym Lesie przed wjazdem do Poznania od Twojej strony)
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Takich doświadczeń w Poznaniu to nie mam, bo swoją ZA robiłem z racji obecnego miejsca zamieszkania w Kaliszu na Poznańskiej w Auto Wega, w Poznaniu kontakt miałem zarówno z Opel Niedbała, jak Opel Szpot, było to kilka lat temu w początkach mojej przygody z Oplem i o ile u Szpota miałem pozytywne wrażenia, to tego nie mogę powiedzieć o Niedbale. Mam nadzieję, że od tamtych czasów wiele się zmieniło.
-
PeeKa
Ja dokladnie taka zamontowalem po wymianie sanek. Otwory super spasowane, montaz bez problemu zrobiony wlasnorecznie (bez kanalu).opelmen pisze:Ma ktoś dośiawczenie jak pasują i sprawują się osłony f-my Rezaw-Plast ?
Oooo.. np. takie
Ale bardzo wazne: te plastikowe kolki nie sa dobre (moga wypadac). Kup w ASO oryginalne blaszki i wkrety.