Wymiana wyświetlacza w Zafirze B
Tak jak pisali koledzy wcześniej...wymienić się da, musisz zafundować sobie BID'a ( ważne: WYLOGOWANEGO), zamienić, podziałać opciem i po bólu.piorun pisze:da się coś zrobić aby go wymienić
Tylko wtedy jak potrzebujesz info typu: data, średnie spalanie, aktualne spalanie, sekundomierz,ilość kilometrów pozostałych do przejechania na danym tankowaniu, temp. zewn, i parę innych duperelków, bez tego przecież da się żyć .piorun pisze:warte to jest zachodu??
A masz przyciski sterowania na kierownicy? Manetki nie ruszasz ( ustawienia robi się z kierownicy), możesz też zmienić na CID'a ten już jest kolorowy i ma jeszcze więcej opcji. Ja mam BID'a i mnie wystarczy, nawigacje mam przenośną a wracając do funkcji BC wystarczy tyle ile mam w BID'zie, ( u mnie co za dużo to nie zdrowo )
piorun, raczej nie sądzę, żeby był to jakiś straszny problem, podejrzewam, że instalację masz podciągniętą pod kierownicę, i wystarczy zmienić zaślepki na zaślepki ze sterowaniem i wiązką ale tu pewny nie jestem najlepiej by było jakbyś zdjął zaślepki i zajrzał tam.
Jam mam CD30 i BID'a i wszystko jest sterowane z kierownicyPiotrek413 pisze:A czy przypadkiem sterowania radiem na kierownicy nie podłącza się do radia np. CD30 ??
sterowanie w kierownicy (jezeli wymieniles radio) mozesz uruchomic tylko tech2 albo op com do tego potrzebujesz swoich kodow z auta-wszystko bedzie chulalo az milo, jezeli po wymianie nie beda dzialaly ci jakies przyciski w kierow. musisz wymienic wiazke, ja taka znalazlem za 50 zl, i super wszystko smiga. co do wyswietlaczy TID,BID,GID i CID.zawsze mozna wymienic na lepszy tak jak radio nie wazne DVD90 CD70 czy opera tylko dobrze byloby gdyby sprzet byl wylogowany ze starego auta, jezeli nie nie ma co panikowac trzeba sie tylko zglosic do sig mana z vectra klub bedzie smigalo,zreszta juz sporo osob sie zajmuje wylogowanie.ja podaje namiar na sig mana bo mi robil radio i cida nie wylogowanego bez problemu smiga , mialem auto bez sterownaia w kier. kupilem kierownice na ebayu , wymienilem w oplu za 100 uruchomili mi BC i sterowanie w tym ze samo sterowanie tylko z kodami( musisz miec swoja nkarte kodowa, jak nie sciagna ci kody z GM trwa to 10-15 min i kosztuje okolo 100.ja mialem na poczatku radio cd30 zwykle z BID. wymienilem za CD70navi z CIDem, antena pod sufit typu Fakra nic nie ciaglem pod dachem szkoda czasu.GPS lapie bez problemu navi po polsku.mapy cala europa dostepna w internecie:-).robilem to przy swojej astrze H 2005 r, teraz mam Zafire B 2005 i jak troche zaoszczedze tez wkladam cida juz umowiony jestm z sig manem -bez problemu. pozdrawiam i zycze udanych przerobek
1. jeśli kupię cd70 wylogowane i po prostu podepnę pod moją wiązkę od cd30 to wszystko będzie chulało? Czy to jest to samo wejście i ta sama końcówka wiązki? Czy sprzęt będzie od razu współpracował z moim GID'em?
2. Jeśli miałbym już cd70 i dalej GID', czy navi by działało na tym bursztynowym wyświetlaczu?, tak jak niektóre ZB mają navi na bursztynowym wyświetlaczu.
2. Jeśli miałbym już cd70 i dalej GID', czy navi by działało na tym bursztynowym wyświetlaczu?, tak jak niektóre ZB mają navi na bursztynowym wyświetlaczu.
kaliope pisze:1. jeśli kupię cd70 wylogowane i po prostu podepnę pod moją wiązkę od cd30 to wszystko będzie chulało? Czy to jest to samo wejście i ta sama końcówka wiązki? Czy sprzęt będzie od razu współpracował z moim GID'em?
1.po włożeniu pewnie trzeba zalogować
2.trzeba dokupić antene GPS