[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
tico0

#181 Post autor: tico0 »

Przemcio pisze:No to kolega się popisał.
To raczej kolega chciał błysnąć i nie wyszło..... ;) przeczytaj dobrze instrukcję lub książkę "sam naprawiam astra III zafiraII" to nawet są obrazki jak wymienić taką żarówkę :D i jest to żarówka D2S taka jak podana na aukcji.
Przemcio pisze:Obstaje przy 900 zł
Jak byś pojechał do aso bmw lub mercedesa to za tą samą żarówke pewnie dał byś z 1200zł jak znam życie :lol: .
Przemcio pisze:Poniosła kogoś oszczędność.

Poniosło ale kolegę chyba tą wypowiedzią..... :mrgreen: po za tym możesz jechać do aso po tą żarówkę za 900zł nikt ci tego nie broni..... ale ja osobiście zakupił bym tą za 99zł :D a resztę dał bym dziecią, a nie do kieszeni aso...... :evil:
Przemcio pisze:Niestety ta żarówka nie pasuje do AFLi
To wytłumacz mi dlaczego ma nie pasować skoro to jest żarówka D2S nie żadna podróba tylko PHILIPS a do ZB też jest napisane że ma być D2S możesz mi pokazać różnice :?: , bo ja ich nie widzę.... to po co przepłacać :?: .... :>

Woytas

#182 Post autor: Woytas »

ronin pisze:Przepisy jednoznacznie określają że dzienne muszą gasnąć automatycznie po włączeniu świateł mijania więc "guzik" nie wchodzi w grę. Kolega pioter1 pisze o pozycyjnych czyli postojowych a to nie to samo co "mijania" :)
Jak najbardziej, przyznaję Twoją rację...nie chodziło mi w moim poście o przepisy...tylko o możliwość podłączenia ;)
...ale popieram jazdę zgodną z przepisami...
pozdr

smaru

#183 Post autor: smaru »

co do żarówek d2s kolega Tico0 ma racje - to jest standardowy zarnik ksenonowy philipsa pasujacy do naszych zafi
ta za 900zł to pewnie ten sam zarnik tylko panowie w ASO mowia ze to super hiper produkt z najnowsza technologia kosmiczna i dlatego musi kosztowac ;)

pioter1

#184 Post autor: pioter1 »

kazdy chce byc madry i ta rozmowa do niczego nie prowadzi ,poniewaz wszystkie oznaczenia sa zgodne z prawem polskim jak i unijnym,po drugie swiatla te ledy przy zapalonych swiatlach pozycyjnych pala sie jako swiatla pozycyjne ,po trzecie u sasiadow sprzedaje sie tego ful sam widzialem auta (ford Focus) z tymi ledami, no i najwazniejsze prawo polskie i prawo unijne,jezeli w prawie polskim jest zakaz a w unijnym nie -Zawsze na pierwszym miejscu miesci sie prawo unijne. puenta- podalem link ,kazdy zrobi jak chce, wydaje mi sie ze firmy niemieckie nie pozwolilyby sobie na jakies pierdoly nie zgodne z przepisami racze byloby to bardziej prawdopodobne u nas.Szkoda rozkminiania ,bo kazdy chce byc madrzejszy w prawie.heh ja tam kupuje i mam to w nosie .pozdrawiam

tico0

#185 Post autor: tico0 »

Przemcio pisze:Niestety ta żarówka nie pasuje do AFLi
Nie dało mi to spokoju i postanowiłem to wyjaśnić i to co znalazłem:
Do ZB pasują dwie żarówki wg EPC4 :!: D2S i do AFL D1S :!: czyli kolega Przemcio tutaj ma rację i co do ceny tej żarówki w aso też (sprawdziłem) to nawet nie 900 ale 1000zł.... Niestety w książce znów o tym nie piszą..... :evil:
Ale jak poprzednio od czego mamy aledrogo i to co znalazłem to orginał D1S philipsa lub osram można kupić bez problemu za 120zł.... ( a nawet 119) :mrgreen: czyli znowu oszczędzamy :D a resztę pożytkujemy wg uznania ;) .

pioter1

#186 Post autor: pioter1 »

a ja juz zakupilem te ledy w nastepna sobote montuje

[ Dodano: Nie Gru 19, 2010 11:26 ]
ledy juz dostalem zapakowane super wyglad jak na pierwszy rzut oka rewelacja-teraz tylko zakupie atrapy na halogeny i zobaczymy co sa warte.

Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
Imię: Dariusz
Auto: Zafira B 1,9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#187 Post autor: Pszczyna »

Panowie ładniej chyba sie jusz nie da .
Zaznaczam zdziecie zapożyczone!!

Obrazek

stapaw
Mieszkaniec
Imię: Paweł
Auto: Zafira
Model: B

#188 Post autor: stapaw »

pszczyna pisze:Panowie ładniej chyba sie jusz nie da .

[url=http://images35.fotosik.pl/310/235abe50267f5635m.jpg]Obrazek[/URL]
No,no...,wygląda to całkiem nieźle,a nawet zaczyna mi się podobać :D Pozdrawiam

Przemcio

#189 Post autor: Przemcio »

W swojej zmieniłem na inne , mniej wystające ,ale niestety nie wkomponowałem tak ładnie. W B lift jest znacznie mniej miejsca :(

shell'a

#190 Post autor: shell'a »

pszczyna pisze:Panowie ładniej chyba sie jusz nie da .
A jak świecą :?: - na wprost , czy pod kątem na boki :?:

Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
Imię: Dariusz
Auto: Zafira B 1,9
Model: ZB
#191 Post autor: Pszczyna »

Swiecą jak widać na wprost z odchyłem 2-3st w bok

shell'a

#192 Post autor: shell'a »

pszczyna pisze:Swiecą jak widać na wprost z odchyłem 2-3st w bok
to fajnie :) - gratuluje
,a mógłbyś podać nazwę producenta i typ tych lamp?

karaluch

#193 Post autor: karaluch »

też jestem tym zainteresowany. Więc czekamy na jakieś dane :)

Mihó

#194 Post autor: Mihó »

Montaż i dopasowanie - super :)

kacper

#195 Post autor: kacper »

Szkoda że to Asia nie Zosia....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”