Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dzieki koledzy za odpowiedzi , ale cisnienie sprawdzone felgi te same alusy cały rok tylko opony zamieniam no i wywazam co sezon i to jest dziwne ze na tych zimówkach jest oki? niewiem o co chodzi? POZDRO.
tak felgi trafiaja w to samo miejsce .A najlepsze jest to ze mechanik powiedzial ze mam lekkie bicie na oponie zimowej własnie w tym kole hehe Opona ta jest nowa uzywana tylko 1 raz poprzedniej zimy i okazuje sie ze własnie na tych oponach nie sciaga to jest dobre nie/??
Założyłem zimówki i mam wrażenie, że zaczęło mi delikatnie ściągać na lewo. Byłem w warsztacie i zarówno właściciel jak i mechanik stwierdzili, że jeśli zaczęło ściągać po wymianie opon, to jest to ich wina. Proponują żonglerkę oponami.
Czy macie jakieś doświadczenie w temacie? Czy po jakimś czasie powinno się to może uspokoić, jak opony się "dotrą". Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
To już chyba drugi post na ten temat. Ja mam podobnie. Założyłem nówki zimówki i mi lekko ściąga na prawo !! Na letnich chyba tego nie było. Muszę jechać do innego gumiarza celem ponownego wyważenia.
Wyważenie raczej nic nie da. Złe wyważenie skutkuje drganiami, a nie ściąganiem. Mi sugerowano zamianę kół, ale opony są kierunkowe, co bardzo ogranicza możliwość zamiany kół, ewentualnie wymusza zdejmowanie opon i ponowne wyważanie. Przód z tyłem mogę zamienić.
Pojedź na wyważanie do innego wulkanizatora. Miałem tak kiedyś, że koła po przełożeniu biły, a na maszynie u gościa było ok, pojechałem do drugiego zakładu i na innej maszynie wyszło, że są źle wyważone. Ewentualnie przed wizytą u wulkanizatora sprawdź ciśnienie tak jak sugerował ronin.
Ciśnienie sam sprawdzałem i wyrównałem wczoraj, więc to nie to. Miałem dzisiaj po południu wrażenie, że się poprawiło trochę. Może po prostu muszą się ułożyć, wyrównać, etc.
sQcha pisze:Pojedź na wyważanie do innego wulkanizatora. Miałem tak kiedyś, że koła po przełożeniu biły, a na maszynie u gościa było ok, pojechałem do drugiego zakładu i na innej maszynie wyszło, że są źle wyważone. ronin.
A wiesz z czego to wynika ? Niektórzy ustawiają margines błędu na np. 10-15 gr. i wtedy klientowi się wydaje że jest OK bo maszyna tak pokazuje. Robią tak szczególnie wtedy gdy jest dużo klientów (np. pierwszy śnieg) :>
[ Dodano: Sob Lis 27, 2010 20:24 ]
dzarko pisze:Ciśnienie sam sprawdzałem i wyrównałem wczoraj, więc to nie to. Miałem dzisiaj po południu wrażenie, że się poprawiło trochę. Może po prostu muszą się ułożyć, wyrównać, etc.
No nie wiem. Ja jak kupowałem nowe opony to owszem, musiały się ułożyć ale nic nie ściągało. Tyle że to nie było Kelly... :>
A mnie moje już wieloletnie doświadczenie nauczyło jednego: jaka cena taki towar, nie da się kupić czegoś super extra select za nie wielkie pieniądze. Może tym stwierdzeniem wkładam kij w przysłowiowe mrowisko, ale robię to całkowicie świadomie.