[B]Problemy z BC
Ja zauważyłem ze zapamiętanie danych data/godzina zależy od sposobu załączania akumulatora.
Powinno sie wpierw załozyć klemę + a potem -. i wg tej reguły po ponownym zapodaniu prądu wszystkie ustawienia pozostają (szkoda ze danych z BC sie nie da ).
Jesli podepiesz najpierw - a potem + to niesttey ustawianie daty/godziny cię czeka.
p.s. ale to tylko moja obserwacja wiec mogę sie lekko mylić
Powinno sie wpierw załozyć klemę + a potem -. i wg tej reguły po ponownym zapodaniu prądu wszystkie ustawienia pozostają (szkoda ze danych z BC sie nie da ).
Jesli podepiesz najpierw - a potem + to niesttey ustawianie daty/godziny cię czeka.
- robik79
- Przeglądacz
- Imię: robik
- Auto: ZAFIRA
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
ciekawe czy jest mozliwosc przywrocenia tego ustawienia nie pomaga odlaczenie akumlatoraSzymon Jankowia pisze:Ja zauważyłem ze zapamiętanie danych data/godzina zależy od sposobu załączania akumulatora.
ciekawe cy jest jakas opcja w op-comie
dołączam kolejne pytanie z serii nic nie wiem o moim samochodzie. czy jeżeli po włączeniu przcisku BC pojawia się napis no function oznacza to brak komputera pokładowego??
nie trzeba wyciągać popielniczki osobno i jej obudowy z ta blaszką. Zamkniętą popielniczkę można wyjąc wraz z obudową tylko delikatnie płaskim wkrętakiem podważyć w miejscu gdzie jest wycięcie frontowej części popielniczki ( tam gdzie wkładamy palce by ja otworzyć ). Zrobić to na tyle delikatnie co by plastiku nie porysować ale energicznie.tico0 pisze:Za popielniczką trzeba ją wyjąć i odkręcić tą blaszkę ochronną i wyciągnąć tam ukryte jest złącze.
Tak jak napisał tico0, to za pierwszym razem aby zobaczyć gdzie włożyć wkrętak przy następnym razie. (Chyba ,że ktoś lubi kręcić )
Koledzy czy ktos bylby w stanie podac indeks kodow do Zafci z18XER rok 2006 ,dokladnie chodzi o programowanie wyswietlacza . Pokazuje zly zasieg a wymienialem na GIDA i przez przypadek dowiedzialem sie ,ze przy wymianie trzeba zaprogramowac indeks kodow . A jeszcze jedno czy op com poradzi sobie Pozdrawiam..Szerzej w temacie ramka Zafira B. Walcze dalej.