Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam. Od jakiegoś czasu silnik odpalał rzucając na boki z rana kiedy był zimny (na ciepło jest ok). Kilka dni temu wyskoczył mi błąd "Obwód grzałki świecy żarowej P0380". Mam do kolegów pytania:
1. Czy ten błąd ma właśnie wpływ na uruchamianie silnika?
2. Skąd wiedzieć która świeca jest uszkodzona?
3. Czy na razie można z tym jeździć? (jutro daleki wyjazd i nie zdążę wymienić)
Uszkodzona świeca żarowa na pewno ma wpływ na problemy z odpalaniem. Która świeca jest uszkodzona najprościej sprawdzić rozłączając przewody ze świec i podłączając do każdej po kolei plus z akumulatora.Na której zaiskrzy gdy będziesz dotykał przewód to ta jest dobra. Z tym możesz pojeździć ale jak zrobi sie jeszcze zimniej to możesz kiedyś nie odpalić bo sądząc z objawów przy takich temperaturach jak teraz to chyba masz więcej niż jedna uszkodzoną..
Witam.
Pojawił się błąd "Obwód grzałki świecy żarowej P0380" i problemy z odpalaniem. Po wymianie świec dalej to samo, mechanik rozłożył ręce.
Mają koledzy jakieś sugestie? Zwykły elektryk pomoże czy walić do serwisu?
Wygląda na brak kontaktu pomiędzy modułem grzania świec a samymi świecami,no i posprawdzaj same świece,ja już miałem doczynienia z uszkodzonymi nowymi.Podłączaj żarówkę do każdej końcówki która idzie na świece i sprawdzaj czy jak przekręcisz zapłon to będzie podawane napięcie..