i co? jakis odzew?51cent pisze: Zobaczymy czy będzie jakiś odzew z ich strony, czy zainteresują się tematem...
Uwaga na te autokomisy i handlarzy !!!!
Moderator: Tunio999
Cisza.......
Mała zmiana, przyszedł @ z Turbo Kamery:
Trzeba poczekać do nowego roku
Mała zmiana, przyszedł @ z Turbo Kamery:
Witam,
Bardzo dziękuję za wiadomość. W tej chwili skończyliśmy już produkcję Turbo Kamery na ten sezon i trwa przerwa produkcyjna, dlatego będziemy mogli zająć się tą sprawą dopiero na początku przyszłego roku i wtedy być może będziemy się z Panem kontaktować.
Pozdrawiam serdecznie
Tomek Bodył - TVN Turbo / Turbo Kamera
Trzeba poczekać do nowego roku
A to dziwne, bo uwaga lubi na goracym uczyku lapac takich ludzi, moze nie wiedza, ze nadal aktualne i trzeba sie spieszyc, aby zobaczyc mine handlarza. Chociaz brakuje ksiazki serwisowej wtedy ewidetnie byloby, ze ktos podrobil wpisy/pieczatki/podpisy.51cent pisze:Na chwile obecną jest cisza bo ogłoszenie dalej aktualne o sprzedaży....
Wlasnie, czy moze powiedziec, ze pewnie ktos zegary podmienil?
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Przemcio, stare bezwypadkowe.net już nie istnieje, zostało uruchomione nowe http://bez-wypadkowe.net
Witam chciałbym się podzielić pewną opinią na temat KOMISU SAMOCHODOWEGO NA ULICY ZAMORSKIEJ w Pniewach (Powiat Szamotulski). Jeżeli nie w tym dziale to przepraszam i proszę o przeniesienie. Otóż mam już pewne doświadczenie z tym komisem i mogę powiedzieć krótko „mistrzowie klejenia plastiku i partactwa”. Gość z komisu sam sprowadza auta, naprawia, poczym sprzedaje we własnym komisie. Niedawno kupiłem tam samochód jako lekko stuknięty, na efekty nie trzeba było długo czekać. Już w pierwszym tygodniu użytkowania samochodu, po napełnieniu Klimy zaczynałem się topić, kapała woda przy włączonej klimatyzacji. Ale to nie wszystko zdenerwowany wróciłem do komisu żeby dowiedzieć się więcej, dostałem informacje, że jak wyłączę klimę to będzie wszystko porządku, po prostu nie mam jej używać.
Nic mi nie pozostało tylko zaprowadzić samochód do zaufanego mechanika, który podczas zdjęcia elementów deski rozdzielczej „zasłabł”. Pod deską było wszystko popękane, owszem naprawione ale klejem, nagrzewnica itp. To było przyczyną kapania wody do środka. Ale to nie koniec, z czasem straciłem wspomaganie, gdyż „mechanicy” z tego komisu nie mieli dość siły aby dokręcić wężyk, wiec cały płyn uciekł. Ponowne koszty. Ale żeby tego było mało, gdy jechałem do Poznania w połowie drogi wdusiłem sprzęgło, a ono zostało w podłodze, okazało się, że nawaliła pompa sprzęgła. Pomyślałem - trudno zdarza się. To co zobaczyłem mnie przeraziło, pompa sprzęgła była od tego typu samochodu, oczywiście sklejona, a obudowa poprzycinana od innego typu. Długo to nie trwało, wszystkiego nie zdążyłem dowiedzieć się na temat tego samochodu, gdyż miałem dość bolesny wypadek, obiłem go z każdej możliwej strony, lecz auto pozostawiło mi ostatnią niespodziankę, z 10 poduszek powietrznych ani jedna nie spełniła swojego zadania.
Więc jeżeli chcesz kupić bezawaryjny samochód nie składaka, który ma więcej kleju niż można zobaczyć na sklepowych półkach i cenisz sobie bezpieczeństwo to omijaj ten komis szerokim łukiem, bo stracisz czas, wysiłek, pieniądze, nerwy oraz zadowolenie z zakupionego auta.
Nic mi nie pozostało tylko zaprowadzić samochód do zaufanego mechanika, który podczas zdjęcia elementów deski rozdzielczej „zasłabł”. Pod deską było wszystko popękane, owszem naprawione ale klejem, nagrzewnica itp. To było przyczyną kapania wody do środka. Ale to nie koniec, z czasem straciłem wspomaganie, gdyż „mechanicy” z tego komisu nie mieli dość siły aby dokręcić wężyk, wiec cały płyn uciekł. Ponowne koszty. Ale żeby tego było mało, gdy jechałem do Poznania w połowie drogi wdusiłem sprzęgło, a ono zostało w podłodze, okazało się, że nawaliła pompa sprzęgła. Pomyślałem - trudno zdarza się. To co zobaczyłem mnie przeraziło, pompa sprzęgła była od tego typu samochodu, oczywiście sklejona, a obudowa poprzycinana od innego typu. Długo to nie trwało, wszystkiego nie zdążyłem dowiedzieć się na temat tego samochodu, gdyż miałem dość bolesny wypadek, obiłem go z każdej możliwej strony, lecz auto pozostawiło mi ostatnią niespodziankę, z 10 poduszek powietrznych ani jedna nie spełniła swojego zadania.
Więc jeżeli chcesz kupić bezawaryjny samochód nie składaka, który ma więcej kleju niż można zobaczyć na sklepowych półkach i cenisz sobie bezpieczeństwo to omijaj ten komis szerokim łukiem, bo stracisz czas, wysiłek, pieniądze, nerwy oraz zadowolenie z zakupionego auta.
Ostatnio zmieniony 05 sty 2011, 19:04 przez PARADKA, łącznie zmieniany 1 raz.
teraz to już troche za późno na zgłaszanie praktycznie już jest po autku, mianowicie będzie złomowane prawdopodobnie. Lepiej ostrzegać innych, żeby uważali. Ja juz mam to za sobą i nie kupie wiecej tam samochodu.Woytas pisze:Bardzo dzięki za informację, zawsze się to przyda.
Proponowałbym jednak zgłosić gdzie trzeba tą sprawę.
pozdr
Aha także chciałbym dodać że dostałem informacje że sprzedający z tego komisu sprzedaje te autka również na giełdzie w Poznaniu, bądźcie ostrożni.
zaj...a firma ,ja w swojej praktyce nie miałem "szczęścia" kupić w żadnym z komisów auta ,w każdym czyli 100% aut które oglądałem dla kupującego miało zawsze jakąś przykrą historię ,wiem że może tak trafiałem bo mam pecha ale obecnie odmawiam szukania w PL komisach
ale twoja historia to kwalifikuje się na prokuratora ,szkoda że nie robiłeś zdjęć podczas napraw byłby dobry materiał dla niego.
ale twoja historia to kwalifikuje się na prokuratora ,szkoda że nie robiłeś zdjęć podczas napraw byłby dobry materiał dla niego.
Nie mam żadnych dokumentów w postaci fotek, auta praktycznie też już nie. Wiecie jako młoda osoba nie chciałem chodzić po sądach, a rodzinna odradzała bo to nie jest takie hop. Praktycznie może jakbym nie miał tego wypadku to coś byłoby robione z tą sprawą, aktualnie tylko było za zadanie się pozbyć tego auta i mieć spokój. Dużo osób przegląda fora internetowe wiec natknie się na takie ostrzeżenia.thomas32 pisze:Kolego nigdy na nic nie jest za późno. Jeśli masz dokumentację auta w postaci fotek lub innych dokumentów zawsze jest jakaś szansa na to by taki koleś poniósł odpowiednie konsekwencje.
- marko
- Przeglądacz
- Imię: MAREK
- Auto: Opel Zafira C Automat
- Model: ZC
- Oznaczenie silnika: A20DTH
Jeżeli napisałem ten post w nieodpowiednim dziale to proszę moderatorów o przeniesienie w odpowiednie miejsce.Przeczytajcie koledzy opinię kupującego o handlarzu http://tylik.motogrono.pl/files/2008/08/a8_oto.jpg
Marko
a tu zdaje sie jego komentarz... z allegro
WITAM. OCZYWISCIE AUTA NIE KUPUJE,WCISNOŁEM KUP TERAZ ABY WYSTAWIC GOSCIOWI KOMENTARZ.KOLES PRZEZ TEL MÓWI,ZE AUTO W BDB STANIE,A PO PRZEJECHANIU DO NIEGO 500KM,OKAZUJE SIE RUINA.CHCIALEM ABY POKRYŁ CZESC PODRUZY TO ZACZOL MNIE STRASZYC KOLEGAMI.
[Odpowiedź z:nie 03 cze 2007 22:38:14 CEST] ty żebraku ,niemasz pojencia o samochodach wszystkie auta na placu ogladnołeś na żadno z tych aut cie niestać pracownik stał przy tobie 2 godz.Najlepsze zajencie dla ciebie to iść pod kościuł i jak ty to potrafisz żebrać.Daje dobra rade
facet najpierw dzwonił ustalilismy cene 3700,00 po przyjechaniu auta nie oglądał tylko dawał 2500,00 zł.wrocił do domu i wcisną kup teraz i wystawił negatywny komentaż a wczesniej wysłalismy mu dużo zdjec ( idiota!!!!!!)
WITAM. OCZYWISCIE AUTA NIE KUPUJE,WCISNOŁEM KUP TERAZ ABY WYSTAWIC GOSCIOWI KOMENTARZ.KOLES PRZEZ TEL MÓWI,ZE AUTO W BDB STANIE,A PO PRZEJECHANIU DO NIEGO 500KM,OKAZUJE SIE RUINA.CHCIALEM ABY POKRYŁ CZESC PODRUZY TO ZACZOL MNIE STRASZYC KOLEGAMI.
[Odpowiedź z:nie 03 cze 2007 22:38:14 CEST] ty żebraku ,niemasz pojencia o samochodach wszystkie auta na placu ogladnołeś na żadno z tych aut cie niestać pracownik stał przy tobie 2 godz.Najlepsze zajencie dla ciebie to iść pod kościuł i jak ty to potrafisz żebrać.Daje dobra rade
facet najpierw dzwonił ustalilismy cene 3700,00 po przyjechaniu auta nie oglądał tylko dawał 2500,00 zł.wrocił do domu i wcisną kup teraz i wystawił negatywny komentaż a wczesniej wysłalismy mu dużo zdjec ( idiota!!!!!!)
ZA 2.0DTI 2004r. Końskie
http://otomoto.pl/opel-zafira-dth-navi- ... 53515.html
http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C18453515
http://webcache.googleusercontent.com/s ... google.com
Km.stand: 206.104 km
http://otomoto.pl/opel-zafira-dth-navi- ... 53515.html
http://moto.archiwumallegro.pl/?itemid=C18453515
A w Holandii
Typ:
Van / Minibus
Wersja:
A