Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
A płyn hamulcowy jest higroskopijny tzn. pobiera wodę z otoczenia i dlatego należy go wymieć max co 2 lata. Wydatek mały ale potrzebny i bardzo istotny.
Witam wszystkich!jeśli mogę w rzucić drgający pedał to objaw padniętego wysprzęglika z łożyskiem wiem bo już jestem po wymianie sprzęgła , wysprzęglika, płynu hamulcowego i oleju w skrzyni biegów , dwumasa jest dobra więc została przełożona całkowity koszt 1550zł.
witam mam problem ze skrzynia biegów a mianowicie po zapaleniu auta gdy jest zimne po chwili słysze dziwny klekot po wciśnięciu sprzęgła lub gdy jest ciepłe autko, problem znika czy to dwumasa i czy ja ją mam zafira 2.0DTI 101KM 2001r z góry dziękuje za poradę
Sam wysprzęglik jak samochód ma trochę już przejechane to lepiej też wymienić,może nas to ustrzec przed następnym wyjęciem skrzyni..Ogólnie większość warsztatów wymienia jako komplet..
Wymieniałem sprzęgło wczoraj. Roboty od ch. We dwóch jakieś 3 godziny w warsztacie gdzie są wszystkie niezbędne klucze i narzędzia i co tam jeszcze potrzeba.
Wysprzęglika nie wymienialiśmy bo był dobry. Nie ciekł , łożysko ok.