Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
MieHor, jakbyś założył na szerszą felgę to uzyskałbyś tak pożądany przez niektórych efekt naciągu . Ale do życia to nie jest potrzebne wrecz przeszkadza. Po prostu rant felgi ma mniejsza strefę ochronną
esio, powinny pasować - zarówno rozstaw śrub, otwór centrujący oraz ET mieści się w parametrach dla Opla ZA. Ja na Twoim miejscu jeśli bym się zdecydował to zrobiłbym sobie wycieczkę do sprzedawcy i przymierzył w realu
Felga powinna się zmieścić bez problemu, a przynajmniej z przodu, ja ma ET 33 i wszystko jest oki, ale jesli masz np. strasznie oklapniety tył i zapakujesz komplet do Zosi to nie wiem czy sie zmieści i np nie będzie tarło..., jak będę zmieniał kółka na wiosnę to mogę sprawdzic jak to będzie....
thomas32 pisze:KolegoJARCYK pozwolę się dopiąć do tematu. zastanawia mnie jedna rzecz czy mając felgi o wymiarach 7,5Jx17 H2 ET 42 zakładając opony 225/45 R17 nie będzie przeszkadzał rant z tylnego nadkola,chodzi o to,czy koło swobodnie się schowa. Wcześniej miałem opony o rozm. 205/45 R17 to w sumie nie było problemu (zaznaczam że auto było obniżone po zakupie) teraz siedzi na właściwych sprężynach.
tutaj gdzie mieszkam jest sporo proguw zwalniajacych i nic sie nie dzieje kolo elegancko sie chowa nawet z napchanym bagaznikiem
firek, co do felg z ET 33 to jak dla mnie nie było OK. Otóż miałem do przebycia trasę około 600kma było to w pod koniec pażdziernika stwierdziłem żeby wymienić koła na zimowe. Po zapakowaniu auta i przy czterech osobach,wpadając jakieś dziury koła zbyt obcierały o rant nadkola i nie chcąc ryzykować zniszczenia opon jak i rantów byłem zmuszony szukać warsztatu,który miał na stanie fele do Zośki. Po powrocie reklamowałem fele i przy okazji dowiedziałem się, że ZA wychodziły z trzema rodzajami felg. Na ile miałem wierzyć kolesiowi nie wiem ale skończyło się na zwrocie kasy.