[B]Folia statyczna

Wszystko o karoserii na zewnątrz i wnętrzu (naprawy blacharskie, szyby, fotele, tapicerka, plastiki, bagażniki dachowe itp.)

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Przemcio

[B]Folia statyczna

#1 Post autor: Przemcio »

Czy jakiś forumowicz wie gdzie można kupić folię statyczną taką http://moto.allegro.pl/folia-statyczna- ... 04584.html
tyle że na metry. Fajna sprawa .
Ostatnio zmieniony 15 gru 2011, 10:58 przez Przemcio, łącznie zmieniany 1 raz.

kubik_CDTi

#2 Post autor: kubik_CDTi »

Lipnie to wygląda trochę :/

Przemcio

#3 Post autor: Przemcio »

Nie znasz się. Miałem kiedyś parę metrów ale rozdałem.Jest bardzo praktyczna , oczywiście nie w takim rozmiarze.

kubik_CDTi

#4 Post autor: kubik_CDTi »

Patrząc po tym jak to nakleili to nieciekawie,
Bez rozebrania drzwi nie będzie to wyglądało estetycznie.Dobre przyciemnie zwykła folią w warsztacie,u mnie było w ZA i wszystko super,a w ZB są fabrycznie dymione,niby trochę jaśniejsze jak folia,ale już zawsze to inaczej,wizualnie porównując do szklarni o niebo lepiej.

Anony Mous

#5 Post autor: Anony Mous »

Ja bym proponował lepiej przyciemnić szybki :mrgreen: no fakt koszt to ok. 450zł :/ wiec nie każdego stać ale bez porównania z tym co przedstawiłeś w pierwszym poście :lol: pzdr. :piwo:

Przemcio

#6 Post autor: Przemcio »

:> Macie racje że w tej formie przedstawia się nieciekawie. Dałem adres tylko dlatego żeby zobrazować jak wygląda. Miałem ją wiele lat temu ale z metra. Zalety to możliwość wielokrotnego użycia.Po docięciu do kształtu szyby wygląda naprawdę fajnie.Jest to folia wiotka i perforowana. Wbrew pozorom świetnie chroni przed wścibskimi i ostrym słońcem (dzieci bo nie teściowa) i nie ogranicza widoczności.Nakładałem ją tylko na boczne szyby bagażnika i szyby stałe tylnych drzwi.Foliowania trwałego nie lubię bo ogranicza widoczność w nocy (przy lusterku fotochromatycznym wręcz uniemożliwia widzenie).To jest oczywiście moja subiektywna ocena oparta o doświadczenie i w przeciwieństwie do was ja to miałem a wy nie.I jeszcze jedno. Nie pytam się czy to jest fajne ,ale czy ktoś wie gdzie to można kupić :piwo:

Harry200
Zafiromaniak
Imię: Henryk
Auto: Zafira
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Y22DTR
#7 Post autor: Harry200 »

Ja widziałem u kolegi jak miał taką folię założoną,zostawił po 5mm po bokach wolnego miejsca i wyglądało to dobrze a zaleta to możliwość demontażu..

tico0

#8 Post autor: tico0 »

Może szukaj w agencjach reklamowych oni robią nadruki na takich foliach i oklejają auta....

Przemcio

#9 Post autor: Przemcio »

tico0 klikasz o innej rzeczy. Myślisz że tego nie sprawdziłem :|

maniek111

#10 Post autor: maniek111 »

Jeśli chodzi o folie to polecam Ci neopak, oni mają świetną ofertę tego typu artykułów

tomitom

#11 Post autor: tomitom »

odświeżając temat - dla zainteresowanych:
http://allegro.pl/folia-okienna-przycie ... 40235.html

normalne wymiary przynajmniej posiada - można docinać spokojnie.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karoseria i wnętrze”