Nr na elektrozaworkach nie mają znaczenia.
Są one takie same tylko różnią się grubością krućca na wężyk.
A o błedzie 1590 to możesz poczytać https://www.google.pl/search?q=p1590+za ... 24&bih=480.
Moderator: Sebu$
To serio nie panikuj.derk pisze:Zauważyłem że wystarczy jej jeden obrót wałem nie zapalając silnika, a ona gaśnie.
Ja też.derk pisze:Ja również sporo jeżdżę po mieście.
Ja tak miałem (i też narobiłem paniki) jak wjechałem w kałużę. Po chwili postoju i wyschnięciu wszystko wróciło do normy.derk pisze:Zaświeciła się kontrolka ESP, zgasiłem silnik zapaliłem ponownie i OK.
Jak na razie zaświeciła się tylko ten jedyny raz.
Nie powinno mieć wpływu, no chyba, że ktoś naruszył czujniki ABS przy piastach (łożyskach) i teraz Ci kable nie stykały delikatniederk pisze:Dodam że wczoraj miałem wymieniane końcówki drążków, nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ.
przynajmniej z FF stwierdzi, w którym momencie pojawia się błąd.Czyżby poprzednik mechanik chciał mnie naciągnąć, twierdząc ze błąd jest nie do skasowania ?
Proponował abym podjechał następnego dnia i sprawdzi jaka jest przyczyna.
Posprawdzaj sobie na początek przewody podciśnienia jak i łączenia tych przewodów z zaworkami. Wystarczy że będzie delikatne pękniecie i będą się głupoty działy.derk pisze: Już sam nie wiem czy dać spokój i nadal jeździć jak jeżdżę .
Może jest ktoś z okolić Katowic i zgodzi się na podmiankę zaworu w celu sprawdzenia, czy problem jest po stronie tego zaworka ?