Zwarcie?

Czyli problemy z prądem w Opel Zafira (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)

Moderator: Sebu$

Wiadomość
Autor
adash0

#16 Post autor: adash0 »

Ale Ty nie masz problemu z tym? ;)
Ostatnio zmieniony 06 cze 2015, 20:09 przez adash0, łącznie zmieniany 1 raz.
GOTI

#17 Post autor: GOTI »

adash0 pisze:Ale Ty nie mam problemu z tym? ;)
Żadnych, dodam, że mam aku boschowski - z resztą jakbym miał z tym problem to z pewnością przeczytał byś o tym.
moim zdaniem problem leży gdzie indziej ;)
adash0

#18 Post autor: adash0 »

Kurcze, to może w klimatyzacji coś mam, bo nie jest sprawna? Hmm
Awatar użytkownika
SD72
Zafiromaniak
Imię: Sylwek
Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z18XE

#19 Post autor: SD72 »

adash0 pisze:Kurcze, to może w klimatyzacji coś mam, bo nie jest sprawna? Hmm
Odlacz zasilanie przy sprezarce ;)

Zacznij cos dzialac bardzo prostego i logicznego,bo inaczej nie ruszysz z miejsca :D
Ostatnio zmieniony 06 cze 2015, 20:16 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
bazyliszek72
adash0

#20 Post autor: adash0 »

No właśnie działam, bo dużo już odpadło rzeczy. Teraz pozostało tylko to "coś" pod bezpiecznikiem nr 8. W takim razie muszę poszukać sprężarki, rozrusznika..
Janus

#21 Post autor: Janus »

adash0 pisze:No właśnie działam, bo dużo już odpadło rzeczy. Teraz pozostało tylko to "coś" pod bezpiecznikiem nr 8. W takim razie muszę poszukać sprężarki, rozrusznika..
Czy Kolega to ma diesla? Bo z opisu wynika że Ecotec 2.0 16V 102KM to 20DTI...

Jeśli tak, to bezpiecznik F8/80A jest dobry. Odpowiada on za grzanie filtra paliwa i świec żarowych. Może któryś styk przekaźnika grzania filtra albo świec się skleił i cały czas coś grzeje...
adash0

#22 Post autor: adash0 »

A gdzie znaleźć te rzeczy? Sprężarki od klimy szukałem ale nie znalazłaś, nie wiem jak wygląda. Nie znalazłem info. Jakiś wąż chyba jest odpiety po lewej stronie u góry pod maską może dlatego nie mam klimy. Wentylator od klimy słychać wiec może by działało
ODPOWIEDZ

Wróć do „Elektryka i elektronika”