Jesli mozesz to sprawdz kontrolka czy do wszystkich swiec dochodzi napiecie po przekreceniu stacyjki, sprawdz bo byc moze ktoras fajka nie siedzi dobrze na swiecy, jak u mnie padla mi swieca to po ok 2 tygodniach padla nastepna i pozniej wymienilem wszystkie pomimo ze jeszcze dwie mialem sprawne, a po okolo 3 miesiacach padl mi sterownik, ale ze padl sterownik to uwazam ze to byl zbieg okolicznosci, bo jak ten sterownik rozebralem to na elektronice bylo widac slady wilgoci- a wszystko to dzialo mi sie okolo pazdziernika 2008
z tego co mi wiadomo toblad 0380 to typowy blad swiecy tak wiec sprawdz jeszcze raz swiece, bo cos mi sie wydaje ze masz uszkodzona (zazwyczaj jest to nastepna w kolejnosci- grzanie swiec jest parami "1-3" to jedna para "2-4" to druga para)
sterownik jak u mnie padl to kontrolka palila sie NONSTOP
pozdrowienia
jak bedziesz chcial wiecej sie dowiedziec to podam ci do mnie tel na PW, tylko daj znac tez na PW
kol@ Maciek
jak wczesniej napisalem to ze zapala sie kontrolka to nie oznacza odrazu ze swieczki sie grzeja, po dluzszym postoju komputer wydaje polecenie sprawdzenie min ciaglosci obw elektrycznegoale swieczki nie zostaja zalaczone- no chyba ze jest taka temperatura silnika przy ktorej polecenie z kompa jest OFF (wplyw na te polecenia pochadza z czujnika temp silnika, jak i rowniez ma wplyw na to wszystko temp zewnetrzna jak i miejsce zaparkowanie pojazdu- na dworze lub w garazu)