[B] - Rafoooo - 2.0 Turbo, Sport 200KM, 2006 Lpg BRC

Moderatorzy: Tunio999, Tazz

Wiadomość
Autor
Rafoooo

#211 Post autor: Rafoooo »

Nie rozpaczam jakoś strasznie :P .... zobaczymy co Rzeczoznawca powie i jak wyceni .... wtedy będę decydował czy kasiorka, czy załatwianie sprawy bezgotówkowo. Gość ma polisę w PZU .... Po świętach zacznę chodzić i załatwiać wszystko w tej sprawie. Mam nadzieję że wszystko będzie ok ;) ... oczywiście na moją korzyść.
Ostatnio zmieniony 26 mar 2016, 18:53 przez Rafoooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#212 Post autor: janekW67 »

A policję wzywałeś?
Oczywiście!
Awatar użytkownika
Wojti
Zafiromaniak
Imię: Wojtek
Auto: ZB 400ps/502nm
Model: OPC
Oznaczenie silnika: z20leh

#213 Post autor: Wojti »

Rafał super ze w PZU wszystko załatwisz bez wychodzenia z domu ,dzwonisz na infolinie zgłaszasz szkodę prze telefon .Potem dzwoni i umawia się na oględziny gość z pzu.Oględziny pod domem i na maila dostajesz kosztorys w ten sam dzień (tak było u mnie ) :piwo:
Życie jest Piękne a z Zafirką jeszcze piękniejsze he he
Rafoooo

#214 Post autor: Rafoooo »

janekW67 pisze:A policję wzywałeś?
... tak, była policja.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#215 Post autor: janekW67 »

Rafoooo pisze:
janekW67 pisze:A policję wzywałeś?
... tak, była policja.
I bardzo dobrze, przynajmniej gość nie będzie miał możliwości zmiany zeznań.
Oczywiście!
Rafoooo

#216 Post autor: Rafoooo »

Dlatego tylko wezwałem , wolałem mieć to na papierze co i jak się stało .... A później nawet się wstawiłem za gostkiem jak mu dawali mandat .... chcieli mu dać 200zl .... A po mojej interwencji dali mu 100zl i bez punktów karnych :> .... A Święta są .... trzeba być wyrozumiałym :lol: .... Ja też kiedyś byłem tak młody jak on :P
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#217 Post autor: janekW67 »

Wiesz, ja też jestem młody :lol: :haha:
Oczywiście!
Rafoooo

#218 Post autor: Rafoooo »

janekW67 pisze:Wiesz, ja też jestem młody :lol: :haha:
.... no ja za parę lat też będę tak młody jak Ty .... narazie jeszcze sobie ponarzekam ta moją starość :lol: .... :piwo:
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#219 Post autor: janekW67 »

Czyli, po prostu jesteśmy w jednym wieku :lol: :lol: (21-szym) :haha:
Oczywiście!
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#220 Post autor: rafant4011 »

...jak tam sprawa z rzeczoznawcą? ścigaj go o wszystko! popatrz sobie czy felga nie zarysowana czy opona nie zadrapana jak nie to sprawdź które opony masz lepsze, lato czy zima? załóż lepsze, nowsze to też robi robotę przy wycenie pojazdu(oczywiście na plus) :>
nadkole całe? a jak przód? upominaj się o nowe listwy na drzwiach, bo może chcieć je naprawiać...
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 17:28 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
Rafoooo

#221 Post autor: Rafoooo »

Na chwilę obecną czekam na telefon od rzeczoznawcy .... żeby umówić się na wizytę, szkodę zgłosiłem dopiero wczoraj, więc do 7 dni ma czas na umówienie się ze mną.

Czemu pytasz o opony? Teraz mam zimówki na felgach 16", a letnie mam na felgach 17" .... te i te są nowe, a mam nadzieje że pod uwagę również pójdzie felga tylna, którą też delikatnie musną.

Zobaczymy na jakie części da wycenę, skąd oni w PZU biorą ceny i co biorą pod uwagę, auto nie było bite, na oryginalnych częściach. Więc powinni ceny brać z tej stronki Link ..... :lol:

Na chwilę obecną nie wiem nic i czekam. :/ ......... a już bym chciał z tym zrobić.
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#222 Post autor: rafant4011 »

to jak masz trafioną fele to nie zmieniaj- a jeśli pytasz czemu zmieniać? to jak by Twoja 16 nie była trafiona zmień na 17 bo i felgi i opony są droższe/podnoszą wartość auta według ich tabel..
co do oryginalności to zerknij na moje uszkodzenia , dostała tylko dupka i po rozbiórce pierwsze foto, wymieniane miałem poszycie tylne,
za to dostałem prawie 10tyś. samochód też był w oryginale jak Twój...
zmieniłem, klapę, belkę, zderzak, ślizgi, to poszycie i plastik progowy bagażnika.
A pro po Twojego linku :ok: to posprawdzaj sobie mniej więcej ceny co i jak żebyś wiedział...
Ostatnio zmieniony 30 mar 2016, 19:33 przez rafant4011, łącznie zmieniany 2 razy.
Rafoooo

#223 Post autor: Rafoooo »

No wycenę dostałeś ładną :piwo: .... tylko tak czytając z opinii to P..Z..U ponoć strasznie zaniża kosztorys.
Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak

#224 Post autor: janekW67 »

Bądź przygotowany na to,że kosztorys może być sporządzony z użyciem zamienników.
Oczywiście!
Rafoooo

#225 Post autor: Rafoooo »

No właśnie tego się obawiam :> ............. wtedy będziemy się odwoływać :evil:
Zablokowany

Wróć do „Zafira B”