rejestrator trasy
Moderator: Sebu$
Witam,
chciałem się podpiąć pod temat. Mam co prawda kamerkę Mio 538 z poprzedniego samochodu - ale chciałem zapytać jak macie u siebie rozwiązane kwestie zasilania. Poprzednio miałem w zapalniczce ładowarkę na 2 usb ale... jak dałem długi kabel przez słupek do podsufitki (3,5m) to nie dawał odpowidnio dużo prądu (może kabel był do kitu?)... Teraz nie bardzo chcę już jeździć ze zwisającym z góry kablem... A w Zafirce chyba potrzebny byłby jeszcze dłuższy...
chciałem się podpiąć pod temat. Mam co prawda kamerkę Mio 538 z poprzedniego samochodu - ale chciałem zapytać jak macie u siebie rozwiązane kwestie zasilania. Poprzednio miałem w zapalniczce ładowarkę na 2 usb ale... jak dałem długi kabel przez słupek do podsufitki (3,5m) to nie dawał odpowidnio dużo prądu (może kabel był do kitu?)... Teraz nie bardzo chcę już jeździć ze zwisającym z góry kablem... A w Zafirce chyba potrzebny byłby jeszcze dłuższy...
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
guzik_Darek pisze:Mam co prawda kamerkę Mio 538
używałem 528 i nie było problemu pomimo podłaczenia takiego jak piszesz.guzik_Darek pisze:dałem długi kabel przez słupek do podsufitki (3,5m) to nie dawał odpowidnio dużo prądu (może kabel był do kitu?).
Możesz pociagnąć napięcie poprzez adapter na 5 V z oświetlenia górnego. Z lampki sufitowej.
- Przemass
- Zafiromaniak
- Imię: Przemek
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Posiada ktoś z was taki rejestrator ?
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6669919306
Jeżeli tak to jak się sprawuje i czy warto zakupić ?
- violator
- Zafiromaniak
- Imię: Artur
- Auto: Meriva 1.4 Turbo
- Model: B
- Oznaczenie silnika: A14NEL
U mnie jest kabel a nic nie wisi ,bez problemu kabel da radę upchnąć w bocznym słupku i doprowadzić na dół tyle że u mnie i tak zasilanie ginie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki .guzik_Darek pisze:Witam,
Posty pisane w krótkim odstępie czasu proszę edytować i scalać :>
Nie jest zły chcialen go kupić , gorszy od tego co kupiłem ( ta sama wielkość) Lepiej kupić w x-com ten co podałem za 200zl dopóki mają promocje ,normalna cena 300zl, jeśli już nie ma promocji to wziąłbym tego Blaupunkta.Przemass pisze:Posiada ktoś z was taki rejestrator ?
Ostatnio zmieniony 20 paź 2017, 17:42 przez violator, łącznie zmieniany 3 razy.
- Przemass
- Zafiromaniak
Jednak po rozeznaniu,obejrzeniu testów dziś zakupiony Navitel r600
Teraz jeszcze pytanie-gdzie i jak się podpiąć żeby działał tryb parkingowy bez kluczyka w stacyjce ?
Teraz jeszcze pytanie-gdzie i jak się podpiąć żeby działał tryb parkingowy bez kluczyka w stacyjce ?
- violator
- Zafiromaniak
Kupiłeś w x-com?. Też myślałem o tym trybie parkingowym,chyba gniazdo zapalniczki trzeba by inaczej podlaczyc
Ostatnio zmieniony 23 paź 2017, 18:17 przez violator, łącznie zmieniany 1 raz.
- Przemass
- Zafiromaniak
Przez allegro ale ze sklepu x-com.violator pisze:Kupiłeś w x-com?. Też myślałem o tym trybie parkingowym,chyba gniazdo zapalniczki trzeba by inaczej podlaczyc
Nie wyobrażam sobie nie wykorzystać w pełni moliwości rejestratora,zwłaszcza że głównie zależy mi na trybie parkingowym
- violator
- Zafiromaniak
Trzeba będzie gniazdo przerobić ,ja mieszkam na wsi to ten tryb trochę mnie przydatny, mam swój garaż ale wiadomo przyda się ,jak coś wymyślisz innego oprócz przeróbki gniazda to daj znaćPrzemass pisze:Przez allegro ale ze sklepu x-com.violator pisze:Kupiłeś w x-com?. Też myślałem o tym trybie parkingowym,chyba gniazdo zapalniczki trzeba by inaczej podlaczyc
Nie wyobrażam sobie nie wykorzystać w pełni moliwości rejestratora,zwłaszcza że głównie zależy mi na trybie parkingowym
- Sebu$
- -#Administrator
- Imię: Sebastian
- Auto: Yaponiec
- Model: Inne
- Oznaczenie silnika: Pb1.5
moim zdaniem najlepiej pocągnąć zasilanie od lampki sufitowej, bo jak pamietam tam jest stałe 12V. Ale mogę się mylić .Przemass pisze:Teraz jeszcze pytanie-gdzie i jak się podpiąć żeby działał tryb parkingowy bez kluczyka w stacyjce ?
Artur, co masz na myśli ?violator pisze:Trzeba będzie gniazdo przerobić
- violator
- Zafiromaniak
źle sformułowałem ,chodziło mi o to żeby doprowadzić do gniazda prąd tak żeby po wyjęciu kluczyka był również w gnieździe jak to często jest w innych autachSebu$ pisze:moim zdaniem najlepiej pocągnąć zasilanie od lampki sufitowej, bo jak pamietam tam jest stałe 12V. Ale mogę się mylić .Przemass pisze:Teraz jeszcze pytanie-gdzie i jak się podpiąć żeby działał tryb parkingowy bez kluczyka w stacyjce ?
Artur, co masz na myśli ?violator pisze:Trzeba będzie gniazdo przerobić
Też go niedawno kupiłem - w sobotę planuję montaż.Przemass pisze:Jednak po rozeznaniu,obejrzeniu testów dziś zakupiony Navitel r600
W mojej Zofii gniazdo zapalniczki na cały czas zasilanie więc o tryb parkingowy się nie martwię :>
- Przemass
- Zafiromaniak
No to z montażem chyba będę szybszy ale z trybem parkingowym będę musiał coś wykombinować ale raczej zrobi to elektryk,żeby było jak należy
Miałem w Zośce Mio MIVue C320 - powędrował do służbowego auta a zastąpi go właśnie R600 - tylko musi odczekać aby "szefowa wszystkich szefowych" nie marudziłaPrzemass pisze:No to z montażem chyba będę szybszy ale z trybem parkingowym będę musiał coś wykombinować ale raczej zrobi to elektryk,żeby było jak należy
- violator
- Zafiromaniak
A jak według ciebie porównanie z tym Mio to podobny model, też go rozważałemMakary pisze:Miałem w Zośce Mio MIVue C320 - powędrował do służbowego auta a zastąpi go właśnie R600 - tylko musi odczekać aby "szefowa wszystkich szefowych" nie marudziłaPrzemass pisze:No to z montażem chyba będę szybszy ale z trybem parkingowym będę musiał coś wykombinować ale raczej zrobi to elektryk,żeby było jak należy