[FAQ]wypalanie DPF-u
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
I dzięki temu wiesz, że się wypala, podczas jazdy miejskiej będziesz miał 25-30 l/100km, w trasie nie do zauważenia, przejechałem teraz 800 km i nawet nie zauważyłem kiedy się wypaliłoZlooty pisze:Kurcze u mnie jak zaczyna się wypalać DPF to paliwo wzrasta od 4,5 do 5,6 gdy stoję na światłach , nie wiem od czego to zależne może dlatego że mam w automacie, a i wypalanie średnio trwa 10-13 min. albo i dłużej .
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
w silnikach z17dtr /a17dtr wypalanie dpf na Autostradzie jest praktycznie nie zauważalne , kilka dni temu wracając Autostradą 140 km/h włączył się DPF .. dowiedziałem się o tym gdy wróciłem do domu i podłączyłem OP-com .. okazało się ze DPF się wypalił
w czasie jazdy podejrzewałem iż coś się dzieje , gdyż lekko napisze raz jeszcze ( LEKKO ) podskoczyło spalanie , ale żadnych innych objawów, zupełnie co innego niż w czasie jazdy miejskiej gdzie silnik i pracuje inaczej a spalanie poważnie się podnosi .
w czasie jazdy podejrzewałem iż coś się dzieje , gdyż lekko napisze raz jeszcze ( LEKKO ) podskoczyło spalanie , ale żadnych innych objawów, zupełnie co innego niż w czasie jazdy miejskiej gdzie silnik i pracuje inaczej a spalanie poważnie się podnosi .
odpowiadając na twoja zaczepkę powiem tyle . z przyczepa kempingową szybciej się ciężko jedzie , ale widzę ze kolega mocny wiracha , zapraszam do wawy na trase Warszawa- Wyszków . zabierz ze sobą Bankomat, coby Ci kasy starczyło na mandatyPrzemcio pisze:OrbitNie męczyła ciebie ta "szybkość" :> Chyba że ćwiczyłeś tak zwaną jazdę o kropelcewracając Autostradą 140 km/h
dzisiaj jechałem ta samą trasą w deszczu , przy 120 Km/h nie zauważyłem kiedy dpf się wypalał , a naprawdę sie starałem , miałem oko na wyświetlacz