Pompa dwuwtykowa i jej naprawa
Moderator: Sebu$
Pompa dwuwtykowa i jej naprawa
Witam. Mam pytanie, czy zna ktoś ten zakład zajmujący się naprawą pomp i samochodów marki opel? Jakieś opinie, doświadczenia? Link
Wiesz, czytałem z uwagą na tej stronce którą tu nam zapodałeś i ogólnie to wygląda na solidną firmę ale myślę ,że powinieneś poszukać w necie opinii klientów tej firmy i jakości wykonywanych usług. Podejrzewam ,że znajdziesz takowe wypowiedzi i wtedy możesz podjąć decyzję co do ew skorzystania z ich usług. W mojej miejscowości też są tacy magicy , którzy wykonują regenerację pomp VP 44 PSG16 ale nie znam szczegółów jak sobie z tym radzą i powiem Ci szczerze , że wolałbym sie osobiście nie dowiedzieć . Oby moja Zośka nigdy mi nie zrobiła takiej przykrości , smaruję pompę dodatkowym olejem i mam nadzieję się ustrzec tej jakże drogocennej dla naszego portfela usterki.
Mam też problem z pompą wtrysku VP44.
Straszą mnie we wrocławskim warsztacie, że jak mam pompę dwu wtykową, czyli ze sterownikiem PSG 16 na pompie (mam Zafirę 2,0 DTI rocznik 2002) i mi wywala błąd P1222 - to nigdzie nie naprawię tej pompy na Dolnym Śląsku i okolicach. I że jedyne wyjście to serwis autoryzowany Opla i wymiana całej pompy, nawet za 9k. zł.
Nie znam się na tym i nie wiem czy faktycznie nie ma wyjścia ???!!!
Straszą mnie we wrocławskim warsztacie, że jak mam pompę dwu wtykową, czyli ze sterownikiem PSG 16 na pompie (mam Zafirę 2,0 DTI rocznik 2002) i mi wywala błąd P1222 - to nigdzie nie naprawię tej pompy na Dolnym Śląsku i okolicach. I że jedyne wyjście to serwis autoryzowany Opla i wymiana całej pompy, nawet za 9k. zł.
Nie znam się na tym i nie wiem czy faktycznie nie ma wyjścia ???!!!