Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Czy w silniku 1.8 116 k. Zafira A nie da się spuścić oleju od spodu bo nie ma korka ? - mechanik tak twierdzi i mówi, że trzeba próżniowo odsysać. To prawda ?
Proszę o podpowiedź. Jeśli już gdzieś jest odpowiedz proszę o link, a jeśli już gdzieś jest podobny temat to sorki za zaśmiecanie.
Pozdrawiam Miłosz
[ Dodano: Sro Cze 06, 2012 09:38 ]
MECHANIK du** - sam znalazłem korek spustowy. Tak na przyszłość jeśli mechanik wam wciska ze nie da się od spodu spuścić oleju w Opel Zafira A 1.8 to jest to nieprawda.
pozdrawiam
A ten "mechanik" to w ogóle wiedział o co go pytasz? Albo co miał znaleźć? A może masz specjalną wersję na zamówienie, bez korka spustowego
A może byłeś u niego pierwszego kwietnia??
kubaszka11 pisze:witam!mam zafirke A 1.8 116km co ile kilometrow najlepiej wymienic olej silnikowy co 10,15tys km?
Najlepiej raz w roku, między 10 a 15 tys km w zależności od tego czy dominuje jazda miejska czy po trasie. Jeżeli wybierasz się w długą wakacyjną podróż to nie zwlekaj z tym.
mnie tez czeka pierwsza wymiana oleju w Zośce i pytanie...
jaki wlac? mam 5W30 i nie bierze oleju tylko jakiej firmy ?? bo o GM zle opinie chodzą.
ile litrów wogole wchodzi 4? czy trzeba miec 5?