zmiana godziny
Moderator: Sebu$
-
GOTI
Instrukcja Obsługi - strona 32.krychlik pisze:witam,
proste pytanie: jak zmienić godzinę w komputerze pokładowym?
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
http://instrukcja.pl/i/opel_zafira_a_instrukcja_obslugiGOTI pisze:Instrukcja Obsługi - strona 32.krychlik pisze:witam,
proste pytanie: jak zmienić godzinę w komputerze pokładowym?
-
jajo
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Nacisnij i chwile przytrzymajjajo pisze:Otóż naciskam na przyciski nad wyświetlaczem, ale nie reaguje
W linku kory podalem powyzej na stronie 33
Ostatnio zmieniony 01 kwie 2015, 19:10 przez SD72, łącznie zmieniany 2 razy.
-
jajo
I tu jest problem, zegar nie reaguje na przyciski. Mogę trzymać i trzymać i nic. Zdziwiło mnie, gdy nacisnąłem przy wyłączonym silniku i nie pojawił się zegar, ale uznałem, że może tak ma być. Lecz ostatnio sobie poczytałem i się okazało, że jednak powinien się zegar pojawić. Miał może ktoś coś takiego?
-
milo100
Jak masz nie oryginalne radio godziny i daty nie ustawisz.jajo pisze:I tu jest problem, zegar nie reaguje na przyciski. Mogę trzymać i trzymać i nic. Zdziwiło mnie, gdy nacisnąłem przy wyłączonym silniku i nie pojawił się zegar, ale uznałem, że może tak ma być. Lecz ostatnio sobie poczytałem i się okazało, że jednak powinien się zegar pojawić. Miał może ktoś coś takiego?
Przynajmniej u mnie tak jest.
-
Piko
Witam. U mnie było podobnie, ale tak z czuciem ten z lewej przycisnąłem i wyświetlacz zaczął mrugać i po kolei po każdym naciśnięciu przeskakiwał data, godzina itd. Widać skorodowane styki były bo dopiero w trzeciej kolejce skorygowałem wszystkie dane te co chciałem.
Zobacz może jest u Ciebie podobnie? Przyciski podobnie jak organy, nieużywane stają się użyteczne.. ale nie zanikają
Pozdrawiam Krzysztof.
Zobacz może jest u Ciebie podobnie? Przyciski podobnie jak organy, nieużywane stają się użyteczne.. ale nie zanikają
Pozdrawiam Krzysztof.
-
Jacek1987
-
GOTI
Radio nie ma nic wspólnego z datą, ponieważ ustawiasz ją na wyświetlaczuJacek1987 pisze:Ja mam to samo u siebie. Mam nie oryginalne radio i nic nie da sie ustawic. Sa jakies sposoby na to?
Zobacz stronę 32: http://instrukcja.pl/i/opel_zafira_a_instrukcja_obslugi