[zafira B] regeneracja koła dwumasowego

Silnik (ON, PB, LPG, CNG), układ przeniesienia napędu, układ wydechowy itp.

Moderatorzy: Mariusz, Tazz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Opel Zafira
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#1 Post autor: Bodek »

Awatar użytkownika
janekW67
Zafiromaniak
Imię: Janek
Auto: Opel Zafira B 1.8 Njoy
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z18XER

#2 Post autor: janekW67 »

rolando pisze:W aucie kolegi padło koło dwumasowe. Zapytał się mnie o regenerację i szczerze powiedziawszy zgłupiałem. Widzę, że cena nowego od 1500zł. Sporo, ale regeneracja jest niewiele tańsza. Poszukałem w Internecie i znalazłem tutaj http://www.czesciregenerowane.pl/porady ... owego.html że mało jest warsztatów które zrobią to profesjonalnie. Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? Może lepiej kupić używane? Zawsze jednak istnieje ryzyko, że będzie w gorszym stanie niż poprzednie.
Oficjalnie kół dwumasowych się nie regeneruje. Z tego co mi wiadomo,nie ma zestawów naprawczych do 'dwumas". Generalnie,taką usługę w zasadzie wymusiła sytuacja na naszym rynku motoryzacyjnym. Jak oni to naprawiają,to pozostaje ich tajemnicą i klient nie wie,co w takim naprawianym kole się znajduje. Jedno jest pewne,takie regenerowane koło nie jest w pełni wartościową częscią i usterka w niedługim czasie na pewno powróci.
Oczywiście!
jareknb

#3 Post autor: jareknb »

Ja robiłem regeneracje w Fiat Marea Weekend 1.9 JTD.Wysyłałem cały komplet do Poznania,
w tej chwili już nie mam tego auta ale znajomy nim jeździ już jakieś 100tys.km i jest dobrze jak na razie.
Awatar użytkownika
rafant4011
Zafiromaniak
Imię: Rafał
Auto: Zafira B
Model: Cosmo
Oznaczenie silnika: Z19DT

#4 Post autor: rafant4011 »

jeśli różnica jest nie duża to wolę dołożyć i kupić nie naprawianą część, wiem że "Polak Potrafi", ale "chytry dwa razy traci"...
jest to moja prywatna sygestia
Ostatnio zmieniony 21 sty 2015, 22:08 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silnik”