Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sprawdziłem w Oplu że w 2013 roku miał 123 tys km więc przebieg chyba realny.
Proszę o podpowiedź jakie dokumenty powinien przedstawić mi sprzedający - w rozmowie mówił mi że sprowadził je bezpośrednio od Belga (nie z komisu) czy powinno to jakoś wynikać z papierów? A jeśli tak to jak się poznać że tak jest?
Proszę zapoznać sie z regulaminem działu
Ostatnio zmieniony 09 lip 2015, 12:08 przez prawnuczek, łącznie zmieniany 1 raz.
pierwszym właścicielem jeśli już to był Belg... Ogłoszeniodawcą jest osoba prywatna a więc powinien zakupić auto na umowę kupna sprzedaży i stał się tym samym drugim właścicielem. Ty stałbyś się trzecim podpisując umowę z NIM - broń boże nie podpisuj umowy w której sprzedawcą jest BELG
Zastanawia mnie jeszcze czemu zakrył tablice? Belgijskie auta łatwo sprawdzić, czyżby więc miał coś do ukrycia?
Umowę będę podpisywał z nim, on już zrobił opłaty - akcyza, tłumaczenia itd. Dla mnie pozostaje zapłata recyclingu i koszt tablic.
Mogę za chwilę zadzwonić i zapytać o numery rejestracyjne - na pewno mi je poda bo z VINem nie miał żadnych oporów.
Za godzinę mam dostać numery rejestracyjne. Samochód jest po przeglądzie polskim, facet ma umowę z Belgiem, ja dostaję fakturę Vat marża i wg niego jestem pierwszym właścicielem w kraju.
prawnuczek pisze:Za godzinę mam dostać numery rejestracyjne. Samochód jest po przeglądzie polskim, facet ma umowę z Belgiem, ja dostaję fakturę Vat marża i wg niego jestem pierwszym właścicielem w kraju.
Wtrącę tylko, że widzę postęp w Twoim wyszukiwaniu samochodów.
Myślę, że sporo się nauczyłeś przez ostatnie kilka tygodni siedząc na ZKP.
Wiesz już, że nie ma cudów i dobre auto będzie swoje kosztowało.
Myślę, że jeśli będzie tak jak opisujesz to zostaje Ci sprawdzenie auta pod względem jego bez wypadkowości. Oczywiście test łosia, awaryjne hamowanie, ale to już sprawdzenie "organoleptyczne".
Auto wyposażone bardzo ładnie.
A stwierdzenia o których pisze Flora, że gdzieś widział..
Jak się przegląda dość dużo ogłoszeń, jak my tutaj, to można dostać nie tylko oczopląsu, ale po czasie ma się wrażenie, że połowa ogłoszeń to "kopiuj-wklej". A przynajmniej znaczna część opisu aukcji....
Czegoś się nauczyłem i oczywiście praktycznie tylko dzięki forum, parę godzin zeszło na czytaniu ale warto było.
Tutaj sprzedawca w ogłoszeniu może i trochę coś podkoloryzował ale w rozmowie jest całkiem konkretny i zamiast mówić jakie to ma cudo stwierdził kilkakrotnie że sam mam ocenić on nie będzie zachwalał
Numery auta - RMV 561
Dacie radę coś po nich ustalić więcej?
Nie wiem kiedy. Znalazłem tylko jakieś bardzo podobne ogłoszenie na olx z 24.06.2015. Najwyżej się przejdę 200km i nie kupię ale wydaje mi się że warto obejrzeć je na żywo.
W tym pięknym pakiecie brakuje mi dwóch rzeczy:
- szyby odbijającej ciepło
- w dekoderze win chyba było: dla systemu szybkiego nagrzewania
Powiedzcie na ile są to istotne rzeczy przy wyborze auta? Szczególnie co to jest to szybkie nagrzewanie - mam dwoje małych dzieci i w sumie zależy mi aby jak najszybciej nagrzać w aucie (dzis mam webasto).
Ostatnio zmieniony 09 lip 2015, 20:23 przez prawnuczek, łącznie zmieniany 1 raz.
Przednia szyba odbijająca ciepło przydaje się latem i trochę ogranicza nagrzewanie samochodu na postoju.
System szybkiego nagrzewania "Quickheat" to dodatkowa nagrzewnica elektryczna, która uruchamiana jest zimą w celu ogrzania kabiny (nie wpływa na temperaturę silnika).
Panowie proszę o pomoc w ocenie. Poniżej dwa ogłoszenia jakie znalazłem wpisując w google "zafira sadkowice": http://olx.pl/oferta/opel-zafira-serwis ... aE3Ij.html http://olx.pl/oferta/opel-zafira-cosmo- ... 95sNN.html
Zdjęcia są kiepskie ale porównując je dochodzę do wniosku że to to samo auto. Fak że było wystawione 24.06 i się nie sprzedało jeszcze był zrozumiał, ale że od 14.04 nie może się sprzedać to już chyba zastanawiające. A co ciekawe od kwietnia do dziś staniało o 2 tys zł.
Jakie jest Wasze zdanie?
Piotrek ja bym za mocno nie panikował. I tak chcesz kupić auto warte ponad 25 tys.
Generalnie w tej cenie jest spory wybór różnych marek. Nie każdy chce kupować rodzinny tatowóz jakim jest Zafira.
Nie każde auto sprzeda się w lot.
Pierwsze poprzednie oferty nie powalały jakością. Może dlatego nie zeszło.
Obniżka o 2k - to pewnie zjazd cenowy z marży pośrednika, który już wie, że kokosów na tej Zafirze nie zarobi.
Nie wiadomo ilu było oglądających i czy w ogóle jacyś byli.
Jak masz wątpliwości to zwyczajnie wyskocz z 200-250 PLN i jedź na trzepanie nim do jakiegoś ASO.
Możliwość sprawdzenia pojazdu na dowolnie wybranej stacji diagnostycznej.
proste
Dodam, że często obserwuję lokalny autokomis znajomego. On sam ma u siebie na placu czasem całkiem przyzwoite samochody, które stoją po 6-8-10 miesięcy. I nie ma reguły i nie wiadomo dlaczego tak jest.
(znaczy ja wiem, bo ma wysokie ceny, ale to moja teoria )
Ostatnio zmieniony 10 lip 2015, 10:53 przez miodzik, łącznie zmieniany 2 razy.
Flora gdzie znalazłeś to zdjęcie? W ogłoszeniach które ja znalazłem go nie widzę. Choć faktycznie na każdym ze zdjęć z kwietnia widać że zamazano datę wykonania fotografii.