Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Moja Zafira przy pewnej liczbie obrotów (2000-2200, coś koło tego) na biegu I i II (nie zauważam przy innych biegach, gdy auto już pędzi) ma przerwę w dopływie paliwa, trwającą około pół sekundy.
Czy to jest coś poważnego, czy ktoś coś takiego doświadczył?
Wnikam w typ silnika ,bo nie jest to bez znaczenia aby pomóc.Jak się wyjaśni to Modowie zrobią porządek z "jałowym" początkiem tego tematu
Edit:/ Podejrzewałem listwę sterującą klapami wirowymi...ale w Twoim silniku nie masz tego wynalazku.Najlepiej odczytać błędy "domowym sposobem" jeśli będzie czysto to spróbować zatankować dobrego ON...ewentualnie wymienić filtr paliwa.
Filtr paliwa zmieniony zimą, paliwo tylko na dobrych stacjach.
Może mam za małą dziurkę w korku baku? (kupiłem korek Astra II na allegro i musiałem przewiercić w nim otwór 2 mm). Orginalny korek ukradziono u handlarza w Belgii.
Możliwe, że coś się dzieje z EGR-em, może się już przycinać, niektórym pomogła fiatowska blaszka, możliwe też że zawór sterowania turbiną nie działa poprawnie i powstaje taki efekt. Miałeś tak od początku, czy ta usterka pojawiła się w trakcie użytkowania auta ?