Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Przedstawiam Wam mojego Opelka Zafirę, rocznik 2001, pierwsza rejestracja 02'', wersja Selection. Osiołek wiernie służy w mojej rodzinie od 2007 roku kiedy to przyjechał do Nas z Hamburga. Aktualny przebieg 270 Tkm.
Autko ma na wyposażeniu :
- Tempomat
- Czujniki parkowania tył
- Ogrzewane i sterowane elektrycznie lusterka
- Fotochromatyczne lusterko środkowe
- Przyciemnione szyby tylne
- 8 lub 10 air bagów, wybaczcie, nie pamiętam już dokładnie. Jest ich mnóstwo...
- Radio Siemens NCDR z Navi
- Elektrycznie sterowane szyby przednie i tylne
- Światła przeciwmgielne tylne
- Multifunkcyjna kierownica skórzana
- Automatyczne włączanie świateł mijania po odpaleniu silnika (wersja skandynawska)
- Ogrzewanie postojowe (Webasto) z możliwością nawiewu chłodnego powietrza na kabinę.
- Instalacja pod telefon (usunięty panel z deski rozdzielczej z powodu braku telefonu)
- Podłokietnik
- Regulowana kolumna kierownicy w dwóch płaszczyznach
- Regulacja wysokości fotela kierowcy
- Białe cyferblaty
- Audio - 8 głośników
- Ozdobne listwy progowe OPEL
- Relingi dachowe
To chyba na tyle.
Sinik - standard, 2.0 DTI, ekonomiczny, dość ospały motor.
Zdjęcia ! :
Ostatnio zmieniony 16 gru 2011, 10:28 przez ManiekTDS, łącznie zmieniany 1 raz.
Co do bezawaryjności to jak dotąd się ani razu nie zdarzyła i oby nigdy nie przytrafiła.
Przy autku praktycznie robione okresowe czynności obsługowe. Jedna poważniejsza wymiana części nastąpiła nie dawno, wymieniałem sprzęgło, docisk i wysprzęglik.
Teraz autko śmiga aż miło.
UR4 RADIO NCDR 2011/1100
UV5 WYŚWIETLACZ WIELOFUNKCYJNY, VAT3
czyli to co w Zośce lubię najbardziej, u mnie jest jeszcze:
UV9 WYŚWIETLACZ, SYSTEM NAWIGACYJNY
A Zafira bardzo ładna
Nie chcę się chwalić, ale to prawda. Fotele, a w szczególności fotel kierowcy nie wykazuje żadnego zmęczenia. Zero przetarć, dosłownie jak nowy, jeszcze ostatnio praliśmy wnętrze to już w ogóle nabrało kolorów.
A auto ma przejechane bez mała 300 tys. km.
Dodam jeszcze, że auto za niedługo idzie do sprzedania. Na 99% będzie Zafira B
[ Dodano: Wto Sty 01, 2013 21:17 ] Zafira A sprzedana. W jej miejsce... Opel Zafira B, OPC Line, 1.9 CDTi 150KM. Ale więcej o niej w innym, osobnym temacie !
ManiekTDS pisze:[ Dodano: Wto Sty 01, 2013 21:17 ]
Zafira A sprzedana. W jej miejsce... Opel Zafira B, OPC Line, 1.9 CDTi 150KM. Ale więcej o niej w innym, osobnym temacie !
Gratuluję zakupu i czekamy na prezentację nowej Zośki
PS: A kto kupił - może ktoś z forum
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej."
- Albert Einstein
Kupiła go osoba również z Nowej Soli. Ale czy posiada konto na forum to wątpię. Choć przy najbliższej okazji nie omieszkam zapytać gdyż kontakt utrzymujemy.