[A] Domykanie szyb z pilota
Moderator: Sebu$
Witam koledzy moze ktos pomóc? Jakis czas temu domykanie szyb z pilota mi działało a teraz zauważyłem ze nie działa! Wyciagałem aku kilka razy i nie wiem czy to nie przez to? Czytałem o programowaniu szyb próbowałem ale niestety dalej nic domykaja sie tylko przez przytrzymaniu kluczyka! Moze ktos podac dokładne programowanie tych szyb bo moze zle to robie! Pozdrawiam!
- MieHor
- Zafiromaniak
- Imię: Mieczysław
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DT
buli, musisz na nowo zaprogramować wszystkie szybki - naciśnij przycisk i przytrzymując go opuść szybę do końca, po opuszczeniu przytrzymaj przycisk jeszcze ok. 3 sek., następnie ponownie wciśnij ten sam przycisk i przytrzymując go podnieś szybę do całkowitego zamknięcia, przytrzymaj ten przycisk jeszcze ok. 3 sek.
Te same czynności powtórz dla wszystkich pozostałych szyb. Na koniec wykonaj próbę domknięcia szyb z kluczyka - powinno zadziałać, jeśli nie to szukaj usterki w tym dodatkowym układzie w sterowniku CZ
Te same czynności powtórz dla wszystkich pozostałych szyb. Na koniec wykonaj próbę domknięcia szyb z kluczyka - powinno zadziałać, jeśli nie to szukaj usterki w tym dodatkowym układzie w sterowniku CZ
Jeżeli odpowiedałeś na mój post to dzięki.wojtasek pisze:jasne że tak
Stwierdzam że mi taki bajer niepotrzebny. W astrze F miałem i jest to super (ale nie miała szyberka) ale w Zosi wolę aby szyber się nie domykał. W te upały jakie są właśnie, cały dzień stoi w uchylonym aby się tak nie nagrzewał, więc dla mnie niepotrzebna zmiana.
Witam, czy ktoś z Zafirowiczów wypróbował już ten patent z szybkami ?, bo jak dla mnie to najlepsze rozwiązanie.
Link do tematu:
http://forum.vectra-unlimited.pl/showth ... 90&page=31
piąty post na stronie-karols77
Pozdro
K
Link do tematu:
http://forum.vectra-unlimited.pl/showth ... 90&page=31
piąty post na stronie-karols77
Pozdro
K
Witam , zobaczyłem parę stron wcześniej ( zaczynając od pierwszej str.), forum z vectry też przeglądnąłem jednak nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie. Darkp1 może troche jaśniej, to opiszesz.
Autor linku ( karols77) który podałem ,parę postów niżej opisuje ,że może zatrzymać pilotem szyby aby nie domykały sie do końca a następnie zaryglować drzwi.
Pozdr.
K
Autor linku ( karols77) który podałem ,parę postów niżej opisuje ,że może zatrzymać pilotem szyby aby nie domykały sie do końca a następnie zaryglować drzwi.
Pozdr.
K
Ok w końcu znalazłem chwilę i podłączyłem ustrojstwo od pana z allegro Szyby i szyberek domykają się przy ryglowaniu. Generalnie pełen wypas
Krico On ma zbudowany sterownik od początku, my mamy tylko możliwość przesłania i wzmocnienia sygnału z zamykania/ryglowania drzwi z pilota na moduł komfortu (domykanie wszystkich szyb z kluczyka), myślę że on ma sterownik zrobiony tak że reaguje na ilość naciśnięć na guzik zamykania i np ryglowanie jest u niego na 3 naciśnięciu - 2 zatrzymuje szyby.
Chyba że ma na pilocie oddzielny przycisk do ryglowania, wtedy gdy 2 raz naciska zamykanie sygnał idzie na sterownik i daje szybom komendę stop, a rygluje innym guzikiem. Trzeba by go zapytać jak to zrobił
Krico On ma zbudowany sterownik od początku, my mamy tylko możliwość przesłania i wzmocnienia sygnału z zamykania/ryglowania drzwi z pilota na moduł komfortu (domykanie wszystkich szyb z kluczyka), myślę że on ma sterownik zrobiony tak że reaguje na ilość naciśnięć na guzik zamykania i np ryglowanie jest u niego na 3 naciśnięciu - 2 zatrzymuje szyby.
Chyba że ma na pilocie oddzielny przycisk do ryglowania, wtedy gdy 2 raz naciska zamykanie sygnał idzie na sterownik i daje szybom komendę stop, a rygluje innym guzikiem. Trzeba by go zapytać jak to zrobił