Problemy związane z pompą wtryskową
Moderator: Sebu$
Dzięki Dziadek 13 tańsze będzie sprawdzenie trawersów , bo wymiana trzy stówki , a i przyżąd przyda się do innych celów. Dzięki za poświęcenie czasu.
[ Dodano: Nie Cze 12, 2011 19:36 ]
Dziś mojej zosi odbiło , stała na parkingu około dwie godziny. Po odpaleniu pochodziła z 5 sekund i zgasła przy ponownym odpaleniu musiałem troche pokręcić rozrusznikiem , odpaliła, a za zośką kupa dymu no i silnik na początku kulawo pracował. Po przyjeżdzie do domu zrobiłem oględziny filtra i reszty przewodów wygląda że wszystko jest szczelne. Ciekawy objaw
[ Dodano: Nie Cze 12, 2011 19:36 ]
Dziś mojej zosi odbiło , stała na parkingu około dwie godziny. Po odpaleniu pochodziła z 5 sekund i zgasła przy ponownym odpaleniu musiałem troche pokręcić rozrusznikiem , odpaliła, a za zośką kupa dymu no i silnik na początku kulawo pracował. Po przyjeżdzie do domu zrobiłem oględziny filtra i reszty przewodów wygląda że wszystko jest szczelne. Ciekawy objaw
witam wszystkich ,mam pytanie czy ktoś wie jak sie wymienia pompę wtryskową , od czego mam się zabrać ,aby nie przestawić ,co trzeba zdiąć ,dziękuje każdemu co mi coś podpowie
- Dziadek13
- Zafiromaniak
- Imię: Jorg
- Auto: VW Turan była zafira DTL
- Model: Turan
- Oznaczenie silnika: AVQ
Pobierz i poczytaj. Wymontowanie VP44grześ20 pisze:witam wszystkich ,mam pytanie czy ktoś wie jak sie wymienia pompę wtryskową , od czego mam się zabrać ,aby nie przestawić ,co trzeba zdiąć ,dziękuje każdemu co mi coś podpowie
bardzo wam dziękuje jutro zabieram się do roboty.
[ Dodano: Pią Lip 08, 2011 16:47 ]
witam ponownie właśnie wszystko tak wykonałem tak jak w opisie ,tylko nie wiem czy ta duża śruba też trzeba odkręcić ,czyli ta co się znajduje na osi pompy ,pytam bo nie chce zejść pompa ,jeszcze jedno mam pytanie jak zamontuje zregenerowaną pompe to jak odpowietrzyć ,czy samo się odpowietrzy ?
[ Dodano: Pią Lip 08, 2011 16:47 ]
witam ponownie właśnie wszystko tak wykonałem tak jak w opisie ,tylko nie wiem czy ta duża śruba też trzeba odkręcić ,czyli ta co się znajduje na osi pompy ,pytam bo nie chce zejść pompa ,jeszcze jedno mam pytanie jak zamontuje zregenerowaną pompe to jak odpowietrzyć ,czy samo się odpowietrzy ?
Chodzi mi tylko czy nowa pompa jest nowa, bo nie wygląda na nową ,a sprzedawca twierdzi że jest,pierwsza była popsuta,sensor wałka krzywkowego dawał dziwne wskazania,pompa wymieniona na *nową* ale jeszcze nie wiem jak z nią,jutro będą ją programować i uruchamiać silnik,jutro będzie mieś bez Zośki , oszczędna jest na mieś nic nie spaliła paliwa