Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Heh, czyli mam nowsze: HW: D2.05/08.05.2007 SW: 10.11.2006/O//8.0.0
Co do świateł - muszę jeszcze sprawdzić na 100%, ale z tego co kojarzę moje pozycyjne (przód i tył) włączają się po przekręceniu kluczyka i wyłączają po jego wyjęciu. Nie ma możliwości ich wyłączyć. Jedyną zauważalną dla mnie różnicą między "AUTO" a "0" jest automatyczny negatyw wyświetlacza GID. Deskę mam podświetloną cały czas. Sprawdzę jeszcze co się dzieje z tablicą rejestracyjną.
Przy pozycji auto wszystko działa standardowo po zmierzchu, przy pozycji 0 u mnie świecą się tylko światła mijania, deska jest na biało, powinna się przełączyć na negatyw jak dasz Auto.
Jedyne co mnie jeszcze denerwuje to jak otwieram autko świeci się konsola i tablica z tyłu auta, ktoś wie jak się tego pozbyć, bo i po co ma się świecić
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Różnica pomiędzy AUTO a "ZERO" jest taka , że ZERO pokazuje czy funkcja jest włączona czy nie.
U mnie wygląda tak- funkcja aktywowana.
- pozycja AUTO świecą świtała mijania bez pozycyjnych a wyświetlacz w kabinie jasny w przypadku zmierzchu zapalają się wszystkie światła wymagane czyli przód pozycyjne i mijania oraz tył pozycyjne i tablica a w kabinie wyświetlacz ciemny
-pozycja ZERO święcą się wyłącznie światła mijania -pozycyjne przód i tył wyłączone a wyświetlacz w kabinie jasny i nie ma znaczenia czy jest ciemno na zewnątrz czy nie.
funkcja wyłączona( prawo lewo prawo przełącznikiem świateł)
- pozycja AUTO - w dzień nic się nie świeci - w kabinie wyświetlacz jasny w nocy zapalają się światła pozycyjne przód tył i mijania - wyświetlacz w kabinie ciemny
- pozycja ZERO - nic się nie świeci wyświetlacz w kabinie jasny
Jak dałem 5 na UEC i REC to na pozycji ZERO miałem wszystko zapalone z przodu i z tyłu.
Dopiero wywalenie REC dało mi na pozycji 0 same światła mijania.
pablomaxim pisze:U mnie wygląda tak- funkcja aktywowana.
- pozycja AUTO świecą świtała mijania bez pozycyjnych a wyświetlacz w kabinie jasny w przypadku zmierzchu zapalają się wszystkie światła wymagane czyli przód pozycyjne i mijania oraz tył pozycyjne i tablica a w kabinie wyświetlacz ciemny
Tak opcja jest najlepsza ustawiasz AUTO i koniec - nic więcej nie robisz. Tylko czy ma być 5 ustawiona w UEC i REC, czy samo UEC
Muszę się temu przyglądnąć jak wrócę z pracy.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
przemeks pisze:Bodek_K, IMHO bez 5 w REC w dzien nie bedziesz mial zapalonych tylnich lamp.
To chyba dobrze, bo w autach z seryjnymi światłami dziennymi z tyłu się nie świeci nic za dnia. Tylko same światła dzienne (ledy lub zwykłe żarówki) z przodu. Moim zdaniem to dobre rozwiązanie, bo bardzo dobrze wtedy widać włączające się "stopy".
Czy jest możliwe, aby przy wariance 5 zapalała się kotrolka na desce rozdzielczej? Trochę mnie to irytuje, bo w sumie to mam ustawiony wariant 5 (tylko UEC), ale do końca nie wiem czy się włączyły te światła czy nie
Przy aktywowanych światłach dziennych np. w wariancie 5 kontrolka na wskaźniku - liczniku nie świeci się, dopiero jak przekręcisz pokrętło włącznika głównego na pozycję świateł mijania zaświeca się i to dopiero świadczy o tym czy jedziesz na światłach dziennych czy nocnych