[B]Jakie zimówki wybrać
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie żebym spamował, już wyżej pisałem (ale jak komuś się nie chce czytać całości) kupiłem Nokian WRG2 XL 94H - dobra oponka polecam cena była przyzwoita za 4 sztuki 205/55/16 zapłaciłem 1160,00 o ile mnie pamięć nie myli.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Pytanie ile jeździsz?zbyszekm80 pisze:teraz w testach opon zimowych wymiatają podobno dunlopy 4D.
A co do conti to po jednym sezonie wyglądają jak nowe. Więc się tak szybko nie ścierają...
Popatrzyłem po testach to jednak wyglądają obiecująco,bo ja po Letnich i ts810 mam wyrobione zdanie,że opony giną w oczach,ale czasy się zmieniają najwidoczniej
Też je 2 tygodnie temu kupiłem (udało się znaleść 409/szt). Widziałem opisy reklamujące je jako udoskonalone UG7+. Po kilka % udoskonalone własności jezdne prawie w każdych warunkach: śnieg, mokra nawiezchnia, ...norbert_p pisze:Suma summarum wybrałem Goodyear UG 8 205/55/16 91H. Cena 414 zł za sztukę i 36zł za kuriera. Żonka śmiga na UG 7 (195/65/15) i wg mnie są rewelacyjne. Podobno UG 8 są także dobre - czas pokaże.
Wiosną się okaże czy to tylko chwyt marketingowy czy faktycznie dobrze się sprawdzą.
Czesc,
Szukam opon z felgami stalowymi
I co sadzicie o takim wyborze?
Continental 205/55 R16 91H WinterContact TS 830 ( http://tnij.com/awStx )
lub
Continental 205/55 R16 91H WinterContact TS 830 P CS ( http://tnij.com/aVral )
Bede wdzieczna za pomoc bo pasuje kupic jak najszybciej
Szukam opon z felgami stalowymi
lub
Continental 205/55 R16 91H WinterContact TS 830 P CS ( http://tnij.com/aVral )
Bede wdzieczna za pomoc bo pasuje kupic jak najszybciej
- Bodek
- Zafiromaniak
Te już były opisane wyżej - są PolecaneJaGoDkA pisze:
podobno się szybko zużywają.zbyszekm80 pisze:ja mam conti ts830 i nie narzekam
Nic o nich nie wiem, firma jak najbardziej GODNA UWAGI
Pewniakiem jest Goodyear UG7+ lub nowa UG 8 - patrząc po całym temacie.
Chociaż ja ma Nokiany WRG2 XL 94H i nie narzekam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W przednim aucie jeździłem na UG7+ było po prostu super teraz zamówiłem Zosi WRG2. Ciekawi mnie jak się będą sprawować w porównaniu z UG. Wybór padł na WRG2 ze względu na cenę za nowe UG trzeba dać ok 400 PLN bo chcę założyć 205/60/16 a udało mi się trafić Nokiany za dużo mniejsze pieniądze Niech się ktoś wypowie o tych oponkach ...
- Bodek
- Zafiromaniak
Pisałem wyżej, że mam WRG2 94H XL - to są dobre oponki, nie mam porównania z UG, ponieważ ich nie miałem.Aston pisze:W przednim aucie jeździłem na UG7+ było po prostu super teraz zamówiłem Zosi WRG2. Ciekawi mnie jak się będą sprawować w porównaniu z UG. Wybór padł na WRG2 ze względu na cenę za nowe UG trzeba dać ok 400 PLN bo chcę założyć 205/60/16 a udało mi się trafić Nokiany za dużo mniejsze pieniądze Niech się ktoś wypowie o tych oponkach ...
No to może ja się pochwale ale dopiero po zimie Na chwile obecną leżą sobie i czekają.
A właśnie co do wymiany oponek na zimowe to jak sadzicie już czy jeszcze Zawsze zmieniałem oponki na Święta tzn na 1 listopada i na Wielkanoc. Na razie zrobiło się chłodno i temp w dzień nie większa niż 11 st C więc w zasadzie można by było zmieniać.
A właśnie co do wymiany oponek na zimowe to jak sadzicie już czy jeszcze Zawsze zmieniałem oponki na Święta tzn na 1 listopada i na Wielkanoc. Na razie zrobiło się chłodno i temp w dzień nie większa niż 11 st C więc w zasadzie można by było zmieniać.
ADAC zaleca jazde na zimowych oponach od O do O.Aston pisze:A właśnie co do wymiany oponek na zimowe to jak sadzicie już czy jeszcze Zawsze zmieniałem oponki na Święta tzn na 1 listopada i na Wielkanoc. Na razie zrobiło się chłodno i temp w dzień nie większa niż 11 st C więc w zasadzie można by było zmieniać.
Czyli od Oktober (pazdziernik) do Ostern (Swieta Wielkanocne)...
Ja sie tego trzymam od kilka ladnych lat i sprawdza sie