niestety nie ma opcji, do homologacji RL ledy muszą mieć m.in. odpowiednią powierzchnię wraz z odbłyśnikiem...tu jej nie maGrisza75 pisze:teoretycznie mogłyby mieć homologację, więc ja bym nie ryzykował takich stwierdzeń na podstawie tego zdjęcia
http://twojeauto24.pl/pl/swiatla-do-jaz ... gacji.html
Napiszę przewrotnie
Homologacja z tej aukcji nie jest homologacją tych konkretnych "lamp", sprzedający posługuje się deklaracją zgodnośći z innych lamp, wręcz nawet na jego aukcjach przy różnych lampach widać tą samą deklarację zgodnośći Wybić na kloszu można wszystko a że potem się nawet podeprze klient tym papierem...to misiek dokładniej tego nie sprawdzi (no chyba, że trafi się na znającego temat) taki myk mały
P.S
np tu: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 52922.html
Homologacja z tej aukcji nie jest homologacją tych konkretnych "lamp", sprzedający posługuje się deklaracją zgodnośći z innych lamp, wręcz nawet na jego aukcjach przy różnych lampach widać tą samą deklarację zgodnośći Wybić na kloszu można wszystko a że potem się nawet podeprze klient tym papierem...to misiek dokładniej tego nie sprawdzi (no chyba, że trafi się na znającego temat) taki myk mały
P.S
np tu: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 52922.html
przy pięciu "światełkach" wystarczy, żeby pojedyncze miało promień 12mm i już masz wystarczającą powierzchnię świecenia.Woytas pisze:niestety nie ma opcji, do homologacji RL ledy muszą mieć m.in. odpowiednią powierzchnię wraz z odbłyśnikiem...tu jej nie maGrisza75 pisze:teoretycznie mogłyby mieć homologację, więc ja bym nie ryzykował takich stwierdzeń na podstawie tego zdjęcia
Ja już mam komplet nowych kratek (w których będę rzeźbił ). Mógłbyś wrzucić fotkę Twojego rozwiązania?Woytas pisze:Ciężka sprawa, mam takie same ...kratki halogenowe...powiedzmy tak - musiałem kupić noweGrisza75 pisze:W tym tygodniu będę się brał za wpasowanie do mojej ZB Philipsów DRL4 - zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Grisza75, moje rozwiązanie skończyło się na kupnie nowych kratek i zrezygnowaniu z montażu ich (ledów) w tym miejscu
Mam założone nieprzepisowo w kratce środkowej. Na filmie z Siamoszyc widać co i jak (02:52)
http://www.youtube.com/watch?v=NnpuJud8 ... DD&index=1
Po prostu nie dało rady tego tak ustawić, odstawania żadnego w moim przypadku nie mogło być, natomiast próba schowania jednej strony "wgłąb" przyniosła skutek mizerny...jeżeli chodzi o świecenie. Jakby takie jak te (wymiarowo) były skośne to jest to do zrobienia, ale na prostych, nie widzę możliwości. Tak jak pisałem nie interesuje mnie montaż do powierzchni zewnętrznej kratki i odstawanie ledów.
Nic tam, jeżeli chodzi o mnie to czekam na ciekawy zestaw zamiast halogenów...i już
Mam założone nieprzepisowo w kratce środkowej. Na filmie z Siamoszyc widać co i jak (02:52)
Po prostu nie dało rady tego tak ustawić, odstawania żadnego w moim przypadku nie mogło być, natomiast próba schowania jednej strony "wgłąb" przyniosła skutek mizerny...jeżeli chodzi o świecenie. Jakby takie jak te (wymiarowo) były skośne to jest to do zrobienia, ale na prostych, nie widzę możliwości. Tak jak pisałem nie interesuje mnie montaż do powierzchni zewnętrznej kratki i odstawanie ledów.
Nic tam, jeżeli chodzi o mnie to czekam na ciekawy zestaw zamiast halogenów...i już
no mnie też nie interesuje jakaś fuszerka - dlatego kupiłem nowe kratki i będę się "bawił" poza samochodem w ciepełkuWoytas pisze:Grisza75, moje rozwiązanie skończyło się na kupnie nowych kratek i zrezygnowaniu z montażu ich (ledów) w tym miejscu
Ja właśnie mam zamiar schować z jednej strony wgłąb - dlaczego mówisz, że kiepski efekt jeśli chodzi o świecenie?
Tak jak masz teraz założone też mi nie pasuje, bo mogą być problemy z policją (raz mi w Signum próbowali szukać "dziury w całym", ale wszystko było jak należy - tam miałem założone Philipsy DRL5 właśnie obok halogenów)
Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy, ten, który będzie bliżej już ujrzy tylko część, jadący przed tobą w ogóle ich nie zauważy.Ja właśnie mam zamiar schować z jednej strony wgłąb - dlaczego mówisz, że kiepski efekt jeśli chodzi o świecenie?
Bo żeby zewnętrzna część lampy była na równi z kratką i nie wystawała, to wewn. str. musi być schowana głęboko
Sprawdzone podczas testów ale życzę powodzenia
"Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy" - i o to właśnie chodziWoytas pisze:Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy, ten, który będzie bliżej już ujrzy tylko część, jadący przed tobą w ogóle ich nie zauważy.Ja właśnie mam zamiar schować z jednej strony wgłąb - dlaczego mówisz, że kiepski efekt jeśli chodzi o świecenie?
Bo żeby zewnętrzna część lampy była na równi z kratką i nie wystawała, to wewn. str. musi być schowana głęboko
Zdaję sobie sprawę, że trzeba je na maxa po jednej stronie schować. Mam pewną "wizję", zobaczymy co mi wyjdzie z realizacją
jak zamontujesz i efekt będzie ok, nie zapomnij zrobić zdjęć - chętnie obejrzę jak ci to wyszło, bo też bym chciał zamontować ledy u siebie...Grisza75 pisze:"Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy" - i o to właśnie chodziWoytas pisze:Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy, ten, który będzie bliżej już ujrzy tylko część, jadący przed tobą w ogóle ich nie zauważy.Ja właśnie mam zamiar schować z jednej strony wgłąb - dlaczego mówisz, że kiepski efekt jeśli chodzi o świecenie?
Zdaję sobie sprawę, że trzeba je na maxa po jednej stronie schować. Mam pewną "wizję", zobaczymy co mi wyjdzie z realizacją
Philipsy nie pasują (za bardzo na boki dają światło), więc je sobie odpuszczam.zbyszekm80 pisze:
jak zamontujesz i efekt będzie ok, nie zapomnij zrobić zdjęć - chętnie obejrzę jak ci to wyszło, bo też bym chciał zamontować ledy u siebie...
Teraz wziąłem się za rzeźbienie kratek pod lampy Hella LEDayFlex, ale to straszna dłubanina...