[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
Woytas

#361 Post autor: Woytas »

Grisza75 pisze:teoretycznie mogłyby mieć homologację, więc ja bym nie ryzykował takich stwierdzeń na podstawie tego zdjęcia

ciepyp

#362 Post autor: ciepyp »

tutaj podaje wam link do strony sprzedawcy. do zapoznania się :)

http://twojeauto24.pl/pl/swiatla-do-jaz ... gacji.html

Woytas

#363 Post autor: Woytas »

Napiszę przewrotnie ;)
Homologacja z tej aukcji nie jest homologacją tych konkretnych "lamp", sprzedający posługuje się deklaracją zgodnośći z innych lamp, wręcz nawet na jego aukcjach przy różnych lampach widać tą samą deklarację zgodnośći ;) Wybić na kloszu można wszystko ;) a że potem się nawet podeprze klient tym papierem...to misiek dokładniej tego nie sprawdzi (no chyba, że trafi się na znającego temat) ;) taki myk mały

P.S
np tu: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 52922.html

Grisza

#364 Post autor: Grisza »

Woytas pisze:
Grisza75 pisze:teoretycznie mogłyby mieć homologację, więc ja bym nie ryzykował takich stwierdzeń na podstawie tego zdjęcia

Inna sprawa, że ten typ świateł dziennych jak dla mnie to totalna porażka :)

W tym tygodniu będę się brał za wpasowanie do mojej ZB Philipsów DRL4 - zobaczymy co mi z tego wyjdzie ;)

Woytas

#365 Post autor: Woytas »

Grisza75 pisze:W tym tygodniu będę się brał za wpasowanie do mojej ZB Philipsów DRL4 - zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Ciężka sprawa, mam takie same ;) ...kratki halogenowe...powiedzmy tak - musiałem kupić nowe ;)

Grisza

#366 Post autor: Grisza »

Woytas pisze:
Grisza75 pisze:W tym tygodniu będę się brał za wpasowanie do mojej ZB Philipsów DRL4 - zobaczymy co mi z tego wyjdzie
Ciężka sprawa, mam takie same ;) ...kratki halogenowe...powiedzmy tak - musiałem kupić nowe ;)
Ja już mam komplet nowych kratek (w których będę rzeźbił ;) ). Mógłbyś wrzucić fotkę Twojego rozwiązania?

Woytas

#367 Post autor: Woytas »

Grisza75, moje rozwiązanie skończyło się na kupnie nowych kratek i zrezygnowaniu z montażu ich (ledów) w tym miejscu ;)

Mam założone nieprzepisowo w kratce środkowej. Na filmie z Siamoszyc widać co i jak (02:52)
http://www.youtube.com/watch?v=NnpuJud8 ... DD&index=1

Po prostu nie dało rady tego tak ustawić, odstawania żadnego w moim przypadku nie mogło być, natomiast próba schowania jednej strony "wgłąb" przyniosła skutek mizerny...jeżeli chodzi o świecenie. Jakby takie jak te (wymiarowo) były skośne to jest to do zrobienia, ale na prostych, nie widzę możliwości. Tak jak pisałem nie interesuje mnie montaż do powierzchni zewnętrznej kratki i odstawanie ledów.

Nic tam, jeżeli chodzi o mnie to czekam na ciekawy zestaw zamiast halogenów...i już

Grisza

#368 Post autor: Grisza »

Woytas pisze:Grisza75, moje rozwiązanie skończyło się na kupnie nowych kratek i zrezygnowaniu z montażu ich (ledów) w tym miejscu ;)

Mam założone nieprzepisowo w kratce środkowej. Na filmie z Siamoszyc widać co i jak (02:52)
http://www.youtube.com/watch?v=NnpuJud8 ... DD&index=1

Po prostu nie dało rady tego tak ustawić, odstawania żadnego w moim przypadku nie mogło być, natomiast próba schowania jednej strony "wgłąb" przyniosła skutek mizerny...jeżeli chodzi o świecenie. Jakby takie jak te (wymiarowo) były skośne to jest to do zrobienia, ale na prostych, nie widzę możliwości. Tak jak pisałem nie interesuje mnie montaż do powierzchni zewnętrznej kratki i odstawanie ledów.

Nic tam, jeżeli chodzi o mnie to czekam na ciekawy zestaw zamiast halogenów...i już
no mnie też nie interesuje jakaś fuszerka - dlatego kupiłem nowe kratki i będę się "bawił" poza samochodem w ciepełku ;)
Ja właśnie mam zamiar schować z jednej strony wgłąb - dlaczego mówisz, że kiepski efekt jeśli chodzi o świecenie?

Tak jak masz teraz założone też mi nie pasuje, bo mogą być problemy z policją (raz mi w Signum próbowali szukać "dziury w całym", ale wszystko było jak należy - tam miałem założone Philipsy DRL5 właśnie obok halogenów)

Woytas

#369 Post autor: Woytas »

Ja właśnie mam zamiar schować z jednej strony wgłąb - dlaczego mówisz, że kiepski efekt jeśli chodzi o świecenie?
Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy, ten, który będzie bliżej już ujrzy tylko część, jadący przed tobą w ogóle ich nie zauważy.
Bo żeby zewnętrzna część lampy była na równi z kratką i nie wystawała, to wewn. str. musi być schowana głęboko :cry:
Sprawdzone podczas testów ;) ale życzę powodzenia :piwo:

Grisza

#370 Post autor: Grisza »

Woytas pisze:
Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy, ten, który będzie bliżej już ujrzy tylko część, jadący przed tobą w ogóle ich nie zauważy.
Bo żeby zewnętrzna część lampy była na równi z kratką i nie wystawała, to wewn. str. musi być schowana głęboko :cry:
"Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy" - i o to właśnie chodzi ;)

Zdaję sobie sprawę, że trzeba je na maxa po jednej stronie schować. Mam pewną "wizję", zobaczymy co mi wyjdzie z realizacją ;)

zbyszekm80

#371 Post autor: zbyszekm80 »

Grisza75 pisze:
Woytas pisze:
"Jadący z naprzeciwka będąc od Ciebie dalej będzie widział świecące ledy" - i o to właśnie chodzi ;)

Zdaję sobie sprawę, że trzeba je na maxa po jednej stronie schować. Mam pewną "wizję", zobaczymy co mi wyjdzie z realizacją ;)
jak zamontujesz i efekt będzie ok, nie zapomnij zrobić zdjęć - chętnie obejrzę jak ci to wyszło, bo też bym chciał zamontować ledy u siebie...

Grisza

#372 Post autor: Grisza »

zbyszekm80 pisze:
jak zamontujesz i efekt będzie ok, nie zapomnij zrobić zdjęć - chętnie obejrzę jak ci to wyszło, bo też bym chciał zamontować ledy u siebie...
Philipsy nie pasują (za bardzo na boki dają światło), więc je sobie odpuszczam.
Teraz wziąłem się za rzeźbienie kratek pod lampy Hella LEDayFlex, ale to straszna dłubanina...

zbyszekm80

#373 Post autor: zbyszekm80 »

witam
są już jakieś efekty tej "dłubaniny" ?

Grisza

#374 Post autor: Grisza »

zbyszekm80 pisze:witam
są już jakieś efekty tej "dłubaniny" ?
niestety z braku czasu projekt idzie baaaaaaardzo powoli, ale może uda mi się dzisiaj coś przy tym porobić ;)

zbyszekm80

#375 Post autor: zbyszekm80 »

a jakie lampy chcesz zamontować? Listwę led czy okrągłe obok halogenów?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”