[A] [B] Urwane przewody w łącznikach drzwi !!! - dyskusja
Moderator: Mariusz
Wszystko polutowałem zaizolowałem, i zamek cent, głośnik i el. szyby zaczeły działeć. Mam tylko jeden problem W tej części złącza w drzwiach wypadł mi ten niebieski plastik a razem z nim taki czarny i nie zabardzo moge to poskładać wtyczka wypada bo coś tam nie zaskakuje.
Na początku postu jest info jak to rozebrać wcisnąć i usłyszymy pykniecie - tak też było
Ale nie moge teraz tego złożyć. Może jest jakiś patent na zapięcie tej wtyczki ???
Na początku postu jest info jak to rozebrać wcisnąć i usłyszymy pykniecie - tak też było
Ale nie moge teraz tego złożyć. Może jest jakiś patent na zapięcie tej wtyczki ???
Od roku czasu miałem problem z radiem oraz jednym z głośników. Odkryłem, że jest to w pewien sposób związane z drzwiami. Po lekturze tego tematu postanowiłem rozebrać łącznik w tylnych drzwiach. 2 z 7 przewodów były całkowicie urwane, w pozostałych były uszkodzone izolacje.
Opel Made in China?
Opel Made in China?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2012, 22:49 przez MaciekS, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam.Mam ten sam problem z drzwiami ale u mnie poprzedni właściciel już sztukował i kostka padła( rozsypała się ) .Ma ktoś z kolegów używkę na sprzedaż ? Jeżeli tak proszę o wiadomość na PW.Z góry dziękuję .
Wrzuć pytanie do działu Giełda - Bodek
Wrzuć pytanie do działu Giełda - Bodek
Ostatnio zmieniony 18 paź 2012, 20:38 przez zbigpuch, łącznie zmieniany 1 raz.
- chabretti
- Zafiromaniak
- Imię: Krzysztof
- Auto: Volvo
- Model: V70
- Oznaczenie silnika: D5244T5
- Kontakt:
Widzę że GM nie rozwiązał problemu z Zośki A. Też przerabiałem ten temat
W moim poprzednim aucie Ford Focus nie było tego problemu choć był starszy.
W moim poprzednim aucie Ford Focus nie było tego problemu choć był starszy.
-
- Przeglądacz
- Imię: Piotr
- Auto: Opel Zafira1.9
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Niestety i mnie dopadła sprawa przewodów w drzwiach (drzwi za kierowcą). Mój problem polega na tym, że po naprawie nie działają szyby z tyłu.... po obu stronach (również w drugich drzwiach z tyły - nienaprawianych). Próbowałem otwierać je z przycisku przy kierowcy ale du... bezpiecznik też sprawdzony. Możliwe, że źle naprawiony przewód od szyb ale dlaczego nie działają te z drugiej strony ?
Dzieki za podpowiedz jak juz bedzie troche cieplej to z tym zawalcze i dam znac czy dalo rade tylko troche musze zaczekac dla pewnosci czy pomoglo bo przez ostatnie kilkanascie dni mi nie wywala bezpiecznika.Harry200 pisze:Masz pewnie przerwane przewody w tylnym łączniku gumowym, ja u siebie odsunąłem gumę i polutowałem przewody,dostęp nie jest jednak za wygodny..
Czy u nas można gdzieś kupić taki zestaw naprawczy wiązki w drzwiach?
http://www.ebay.de/itm/Herth-Buss-Qualt ... 4cfda51eb2
http://www.ebay.de/itm/Herth-Buss-Qualt ... 4cfda51eb2