Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
JARO pisze:czy jest możliwe i jeśli tak to w jaki sposób żeby przy zatkanej chłodnicy (przesłoniętej kartonem) prędkości jazdy w granicy 100km/h, trasie 300km, temperaturze zew. -13stopni, nie załączył się wentylator
to nawet normalne że się nie włączy
JARO pisze:Czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie tej sytuacji?
I w końcu ktoś podał sensowną odpowiedź. Pytałem gaziora powiedział że parownik nie powinien zabierać aż tyle ciepła żeby z nagrzewnicy leciało zimne powietrze.
[ Dodano: Wto Lut 07, 2012 17:29 ] cieniassss, a u Ciebie jak jest bo widze że też masz LPG? może masz parownik podpięty w inne przewody? Bo właśnie mi gazior podłączył pod nagrzewnice.
Witam
U mnie jest tak. Samochód nagrzewa się raczej szybko (ale jeszcze tydzień temu miałem diesel'a i teraz wszystko dla mnie jest szybkie ) ale temperatura dochodzi tylko do 82-86*C. Wydaje mi się, że w środku trochę słabo grzeje. Raz na postoju po jeździe temp. wzrosła do 90*C i włączył się wentylator. Generalnie nie wychodzi powyżej 86*C a jak jade z górki na biegu to spada do 80*C. Czy to termostat? Czujnik temperatury raczej nie bo komputer podaje mi chwilowe spalanie i widze, że na postoju wynosi ono 0,7l/h czy chyba w normie. Niemniej jednak w czasie jazdy wydaje mi się, że pali za dużo- tylko w mieście 11,5l/100km.
Sprawdzałem u siebie termostat i mam taki o numerze 2503185 a w necie znalazłem, że do silnika Z16XE ma być 13 38 003.
Zmienić termostat? a jeśli tak to na jaki?
dzięki i pozdro 4 all
Wac pisze:
Sprawdzałem u siebie termostat i mam taki o numerze 2503185 a w necie znalazłem, że do silnika Z16XE ma być 13 38 003.
Zmienić termostat? a jeśli tak to na jaki?
dzięki i pozdro 4 all
Wrzuć VIN do rozkodowania TTUU to napiszę jaki termostat.
A jak chcesz zapytać o nr katalogowy części to w każdym dziale są do tego tematy: CZĘŚCI
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
o w mordę. ale cena.
są jakieś tańsze?? zamienniki?
masakra jakaś.
w sklepie koleś mi dobrał jakiś francuski za 100zł (z obudową), ale nie wiem czy warto brać coś takiego. Chińszczyzna to to nie była.
no cena jak z kosmosu.
znalazłem też same termostaty bez obudowy http://www.tomczesci.pl/index.php/produ ... zafira.htm
ale nie wiem czy będzie do mnie na pewno pasował
poza tym wolę wymienić z obudową. we wcześniejszych postach czytałem, że wahler po roku padł. może to był tylko jednostkowy wypadek.
Wahler chyba jest niemiecki, ale zeby padl to nie slyszalem a moj dobry kumpel sklep motoryzacyjny prowadzi ten francuski jak jest jakis firmowy to chyba tez mozna mu zaufac - lepsze to od opcji z aso za 450