Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Sytuacje mam taką - u mnie auto buczy i leciutkie wibracje wyczuwam ale tylko jak przyspieszam jak dodaje gazu , jak odejme gazu to jest cichutki , znajomy pseudomechanik powiedzial ze to na 100 % poduszka pod silnikiem albo pod skrzynia ale nie jestem pewny tych 100 % , a co wy o tym myslicie
ps autko w automacie .
Ostatnio zmieniony 20 mar 2012, 15:48 przez pysio30, łącznie zmieniany 1 raz.
adasko2253 pisze:proponuje sprawdzić koło dwumasowe, drgania, szarpanie podczas przyspieszania, metaliczny dzwięk
Dzisiaj bylem z tym u mechanika i powiedzialem mu twoja sugestie ale on mowi ze w automatach nie ma kola dwumasowego - ja sie na tymn nie znam ale nie wiem czy mam ufac temu mechasnikowi
Jak to wreszcie jest z tymi automatami , jest tam dwumas czy nie ma ????
adasko2253 pisze:proponuje sprawdzić koło dwumasowe, drgania, szarpanie podczas przyspieszania, metaliczny dzwięk
Dzisiaj bylem z tym u mechanika i powiedzialem mu twoja sugestie ale on mowi ze w automatach nie ma kola dwumasowego - ja sie na tymn nie znam ale nie wiem czy mam ufac temu mechasnikowi
Jak to wreszcie jest z tymi automatami , jest tam dwumas czy nie ma ????
W automacie nie ma dwumasy.
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
Mam to samo i nie wiadomo co jest przyczyną.Poduszki nowe nie pomogły.Musialem się przyzwyczaić do takiego efektu ,może jakieś pomysły kolegów ,silnik 2004r 2.0dth skrzynia manualna.
a poduchy pod silnikdawales czy pod skrzynie ? bo podskrzynia tez moze byc cosik nie ten tego. a ostatnio jeszcze mam do tego taki dzwiek jakby zawory graly
no to mamy problem, nie zeby z zawisci ale ciesze sie ze nie jestem sam , jakbys znalazl jakies rozwiazanie to daj znac moze skorzystam, ja dopiero w wakacje sie do mechanika znajomego wybieram a do tego czasu musze jakos jezdzic , mam nadzieje ze to nie koniec zycia silnika
Tak mam na myśli dwumasę ,tarczę ,docisk , wysprzęglik jeden lub wszystkie razem elementy spowodowały ,że autko śmiga bez denerwujących wibracji wszelkiego typu. Ps.ile masz nalatane na autku ,u mnie było 185kkm do wymiany.