[B] dzienne światła LED
Panowie mam pytanie może są całe lampy z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej dla ZB, słyszał ktoś może o takim czymś,
Do VW czy Audi mozna kupić całe lampy z diodami.
Z mojej strony jest to tylko pytanie, gdyż z tego co widze to zadne ledy nie pasują do ZB, trzeba albo coś wycinać albo krzywizna nie ta.
Z mojej strony jest to tylko pytanie, gdyż z tego co widze to zadne ledy nie pasują do ZB, trzeba albo coś wycinać albo krzywizna nie ta.
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Nie spotkałem się, ale kilka postów wyżej wrzuciłem rozwiązanie zamiast halogenów, jak ktoś ich nie ma, co prawda nie są tanie, ale wyglądają OK.kubala2313 pisze:Panowie mam pytanie może są całe lampy z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej dla ZB, słyszał ktoś może o takim czymś,
Ledy
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
Tak sobie dziś zerknąłem na ale drogo i ... TAKIE CUDO znalazłem. Chyba od Astry H powinny lampy pasować
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Do ZB nie będą pasować. Podobne są na aukcjach ale tylko do Zafiry A.Aston pisze:Tak sobie dziś zerknąłem na ale drogo i ... TAKIE CUDO znalazłem. Chyba od Astry H powinny lampy pasować
witam chciałem założyć sobie światła dzienne w ZB kombinowałem z ledami prostymi , skośnymi jak zapalałem światła to ledy gasły ale po jakimś czasie zię zapalały i migały wkońcu wyżuciłem je i zrobiłem sobie tak jak w audi czyli po odpaleniu silnika zapalają się siwiatła długie ale ściemnione o 30% i jest git polecam
- Bodek
- Zafiromaniak
A nie lepiej ustawić wariant 5 i mieć włączone tylko mijania i nic oprócz tego.oldstar36 pisze:witam chciałem założyć sobie światła dzienne w ZB kombinowałem z ledami prostymi , skośnymi jak zapalałem światła to ledy gasły ale po jakimś czasie zię zapalały i migały wkońcu wyżuciłem je i zrobiłem sobie tak jak w audi czyli po odpaleniu silnika zapalają się siwiatła długie ale ściemnione o 30% i jest git polecam
A o ściemnienie to jak zrobiłeś
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trzeba kupić automat jutro (poniedziałek 16.04) wrzuce foto
[ Dodano: Wto Kwi 17, 2012 08:52 ]
Wita mam już filmik jak to działa trzeba wstawić REGULATOR ŚWIATEŁ DZIENNYCH SD-2
http://www.youtube.com/watch?v=YGFZAlPk ... 5ySgpQB6c=
Wita mam już filmik jak to działa trzeba wstawić REGULATOR ŚWIATEŁ DZIENNYCH SD-2
-
- Bywalec
- Imię: wojtek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
gdzie to kupić i jak załozyć i czy czy można tak wzgledem przepisów?oldstar36 pisze:Trzeba kupić automat jutro (poniedziałek 16.04) wrzuce foto
- Bodek
- Zafiromaniak
Proszę przeczytać ten temat od początku - Bodekplaypiotr pisze:Czy policja może nam coś zrobić za Ledy ?
- kamil12luty
- Mieszkaniec
- Model:
ja kupilem u niego 2 lata temu. Jestem mega zadowolony. NIGDY nie miałem problemu czy to z policja czy to z przeglądem. Żarówki też jeszcze nie wymieniałem , zrobiłem cos koło 30tys km. POLECAMotko pisze:gdzie to kupić i jak załozyć i czy czy można tak wzgledem przepisów?oldstar36 pisze:Trzeba kupić automat jutro (poniedziałek 16.04) wrzuce foto
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-regul ... 18925.html
Dla sprostowania kolego sympatyczny wszystkie lampy sprzedawane przez nasz sklep posiadają inna oddzielną homologację. Homologacja modelu 502HP posiada numer RL 0054.Woytas pisze:Napiszę przewrotnie
Homologacja z tej aukcji nie jest homologacją tych konkretnych "lamp", sprzedający posługuje się deklaracją zgodnośći z innych lamp, wręcz nawet na jego aukcjach przy różnych lampach widać tą samą deklarację zgodnośći Wybić na kloszu można wszystko a że potem się nawet podeprze klient tym papierem...to misiek dokładniej tego nie sprawdzi (no chyba, że trafi się na znającego temat) taki myk mały
P.S
np tu: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 52922.html
Jeżeli jesteś taki spostrzegawczy to czemu nie zauważyłeś że deklaracja zeskanowana jest z modelu 523HP. Do każdego modelu lamp dajemy oddzielną deklarację homologacji. Nie możemy oszukiwać klientów dając fałszywe deklaracje, ponieważ są podpisane odręcznie i postemplowane, więc mają moc prawną. Skan był wykonany jeden na wszystkie oferty. Będzie to zmienione niedługo, ale puki co prostuje wypowiedź Woytas-a. A co do warunków homologacji (powierzchnia lampy) to sumuje się wszystkie powierzchnie oczek.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 16:51 przez koraz, łącznie zmieniany 1 raz.