[B] dzienne światła LED

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Pszczyna
Zafiromaniak
Imię: Dariusz
Auto: Zafira B 1,9
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT
#406 Post autor: Pszczyna »

O tych światłach była już mowa - za długie i kąt nie odpowiedni to samo tyczy się led z Forda Mondeo jeszcze trzeba by było zerknąć na ledy z citroena C-4 Picasso

kubala2313

#407 Post autor: kubala2313 »

Panowie mam pytanie może są całe lampy z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej dla ZB, słyszał ktoś może o takim czymś, :?:
Do VW czy Audi mozna kupić całe lampy z diodami.
Z mojej strony jest to tylko pytanie, gdyż z tego co widze to zadne ledy nie pasują do ZB, trzeba albo coś wycinać albo krzywizna nie ta.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo

#408 Post autor: Bodek »

kubala2313 pisze:Panowie mam pytanie może są całe lampy z wbudowanymi światłami do jazdy dziennej dla ZB, słyszał ktoś może o takim czymś, :?:
Do VW czy Audi mozna kupić całe lampy z diodami.
Z mojej strony jest to tylko pytanie, gdyż z tego co widze to zadne ledy nie pasują do ZB, trzeba albo coś wycinać albo krzywizna nie ta.
Nie spotkałem się, ale kilka postów wyżej wrzuciłem rozwiązanie zamiast halogenów, jak ktoś ich nie ma, co prawda nie są tanie, ale wyglądają OK.

Ledy
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Aston

#409 Post autor: Aston »

Tak sobie dziś zerknąłem na ale drogo i ... TAKIE CUDO znalazłem. Chyba od Astry H powinny lampy pasować :?:

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#410 Post autor: Maciek »

Aston pisze:Tak sobie dziś zerknąłem na ale drogo i ... TAKIE CUDO znalazłem. Chyba od Astry H powinny lampy pasować :?:
Do ZB nie będą pasować. Podobne są na aukcjach ale tylko do Zafiry A.

Mihó

#411 Post autor: Mihó »

Pomijając to, że wieś, to jeszcze to nie są światła dzienne. Aczkolwiek jeżdżąc rano w kierunku Nowego Tomyśla widuję agenta w Xsarze, który jeździ na włączonych ringach i niczym więcej. Mgła/deszcz - to go nie rusza. Tajny agent. Ledwo zauważalny

oldstar36

#412 Post autor: oldstar36 »

witam chciałem założyć sobie światła dzienne w ZB kombinowałem z ledami prostymi , skośnymi jak zapalałem światła to ledy gasły ale po jakimś czasie zię zapalały i migały wkońcu wyżuciłem je i zrobiłem sobie tak jak w audi czyli po odpaleniu silnika zapalają się siwiatła długie ale ściemnione o 30% i jest git polecam :lol:

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#413 Post autor: Bodek »

oldstar36 pisze:witam chciałem założyć sobie światła dzienne w ZB kombinowałem z ledami prostymi , skośnymi jak zapalałem światła to ledy gasły ale po jakimś czasie zię zapalały i migały wkońcu wyżuciłem je i zrobiłem sobie tak jak w audi czyli po odpaleniu silnika zapalają się siwiatła długie ale ściemnione o 30% i jest git polecam :lol:
A nie lepiej ustawić wariant 5 i mieć włączone tylko mijania i nic oprócz tego.

A o ściemnienie to jak zrobiłeś :?:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

oldstar36

#414 Post autor: oldstar36 »

Trzeba kupić automat jutro (poniedziałek 16.04) wrzuce foto

[ Dodano: Wto Kwi 17, 2012 08:52 ]
Wita mam już filmik jak to działa trzeba wstawić REGULATOR ŚWIATEŁ DZIENNYCH SD-2 :idea:
http://www.youtube.com/watch?v=YGFZAlPk ... 5ySgpQB6c=

otko
Bywalec
Imię: wojtek
Auto: Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#415 Post autor: otko »

oldstar36 pisze:Trzeba kupić automat jutro (poniedziałek 16.04) wrzuce foto

Wita mam już filmik jak to działa trzeba wstawić REGULATOR ŚWIATEŁ DZIENNYCH SD-2 :idea:
gdzie to kupić i jak załozyć i czy czy można tak wzgledem przepisów?

Mihó

#416 Post autor: Mihó »

kupisz na Allegro. Do przepisów - nielegalne.
Są specjalne moduły pod CAN - wrzucałem tu przynajmniej raz

playpiotr

#417 Post autor: playpiotr »

Czy policja może nam coś zrobić za Ledy ?

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak

#418 Post autor: Bodek »

playpiotr pisze:Czy policja może nam coś zrobić za Ledy ?
Proszę przeczytać ten temat od początku - Bodek

Awatar użytkownika
kamil12luty
Mieszkaniec
Model:

#419 Post autor: kamil12luty »

otko pisze:
oldstar36 pisze:Trzeba kupić automat jutro (poniedziałek 16.04) wrzuce foto

gdzie to kupić i jak załozyć i czy czy można tak wzgledem przepisów?
ja kupilem u niego 2 lata temu. Jestem mega zadowolony. NIGDY nie miałem problemu czy to z policja czy to z przeglądem. Żarówki też jeszcze nie wymieniałem , zrobiłem cos koło 30tys km. POLECAM
http://allegro.pl/swiatla-dzienne-regul ... 18925.html

koraz

#420 Post autor: koraz »

Woytas pisze:Napiszę przewrotnie ;)
Homologacja z tej aukcji nie jest homologacją tych konkretnych "lamp", sprzedający posługuje się deklaracją zgodnośći z innych lamp, wręcz nawet na jego aukcjach przy różnych lampach widać tą samą deklarację zgodnośći ;) Wybić na kloszu można wszystko ;) a że potem się nawet podeprze klient tym papierem...to misiek dokładniej tego nie sprawdzi (no chyba, że trafi się na znającego temat) ;) taki myk mały

P.S
np tu: http://allegro.pl/swiatla-jazdy-dzienne ... 52922.html
Dla sprostowania kolego sympatyczny wszystkie lampy sprzedawane przez nasz sklep posiadają inna oddzielną homologację. Homologacja modelu 502HP posiada numer RL 0054.
Jeżeli jesteś taki spostrzegawczy to czemu nie zauważyłeś że deklaracja zeskanowana jest z modelu 523HP. Do każdego modelu lamp dajemy oddzielną deklarację homologacji. Nie możemy oszukiwać klientów dając fałszywe deklaracje, ponieważ są podpisane odręcznie i postemplowane, więc mają moc prawną. Skan był wykonany jeden na wszystkie oferty. Będzie to zmienione niedługo, ale puki co prostuje wypowiedź Woytas-a. A co do warunków homologacji (powierzchnia lampy) to sumuje się wszystkie powierzchnie oczek.
Ostatnio zmieniony 10 sie 2012, 16:51 przez koraz, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”