Czyszczenie przepustnicy /egr w 1.7 cdti
-
m@@rcin
-
piotrewq
Żeby sprawdzić czy winowajcą w "szarpaniu" i nierównych obrotach jest egr mogę odpiąć od niego wiązke? nic sie nie stanie dpf'owi? i jeżeli przestanie szarpać czyli egr do wymiany...da radę tak to sprawdzić?
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sie 27, 2011 20:47 ]
i czy błąd który się zapewne pojawi nie zniknie gdy spowrotem wepnę wiązke ? będę musiał go usunąć kompem?
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Sie 27, 2011 20:47 ]
i czy błąd który się zapewne pojawi nie zniknie gdy spowrotem wepnę wiązke ? będę musiał go usunąć kompem?
-
m@@rcin
-
Przemcio
-
arteq
-
Skasowany użytkownik 6483
Sprawdź sobie błędy i ew jeszcze raz posprawdzaj czy wszystko zamontowałeś dokładnie .white91 pisze:Witam.
Po rozłożeniu przepustnicy, czyszczeniu jej i egr na tyle na ile sięgałem bez jego zdejmowania auto nie chce zakręcić.
Ściagałem też metalową rurę do kolektora od egr, przepływomierz itd. Wszystko poskręcane i nic...wał sie obraca. Kupiłem nowy akumulator, wymieniłem filtr paliwa i zalałem dużo paliwa i ciągle to samo.
Czasem już jalby prawie i znów słabnie i nic. Paliwo podaje...psikałem nawet samostartem... już nie mam sił a auto dalej stoi.
Proszę o pomoc.
Już za trzecim razem już brzmiał inacz
https://youtu.be/z-9FmKyRJTw
Tu wątek gdzie nie możemy znaleźć rozwiązania. Ale jest więcej detali i historia:
forum temat
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 20:24 przez Skasowany użytkownik 6483, łącznie zmieniany 1 raz.
- kysiu241
- Mieszkaniec
- Imię: Krzysztof
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z20LEH
A filtr paliwa odpowietrzyłeś? Odłączałeś przewody paliwowe od filtra?
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 19:50 przez kysiu241, łącznie zmieniany 1 raz.
Astra F 1.6 8v/ Calibra 2.0 16v c20xe/ Astra GSI c20xe/ Vectra B 2.5v6 Swap i500/ JEST Zafira B 2.0T OPC. 
-
white91
-
white91
Odlączałem wczoraj...dziś już tylko pokrywe od filtra by go wymienić. Zalałem go całego paliwem
Ale przez to nie startuje? Jal to zrobić?;) tylko nie wierze w strzykawki i butelki...raczej dziwne by opel zrobił rozwiązanie. Będę wdzięczny za odpowiedź
Ale przez to nie startuje? Jal to zrobić?;) tylko nie wierze w strzykawki i butelki...raczej dziwne by opel zrobił rozwiązanie. Będę wdzięczny za odpowiedź
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 19:53 przez white91, łącznie zmieniany 1 raz.
- kysiu241
- Mieszkaniec
Kiedyś w starszych silnikach był odpowietrznik na górnej pokrywie filtra. Ty masz trochę wiadomości na temat wymiany filtra Link Ewentualnie sprawdź przewody czy dobrze podpięte a nie na odwrót.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 20:00 przez kysiu241, łącznie zmieniany 1 raz.
Astra F 1.6 8v/ Calibra 2.0 16v c20xe/ Astra GSI c20xe/ Vectra B 2.5v6 Swap i500/ JEST Zafira B 2.0T OPC. 
-
white91
- kysiu241
- Mieszkaniec
Astra zafira jedno i to samo, filtr zalałeś paliwem po wymianie do pełna? Jeśli nie to na pewno masz zapowietrzony układ, musisz zalać do pełna zbiorniczek filtra i w górnej części masz śrubkę musisz ją wykręcić i strzykawką uzupełnić do pełna, następnie wkręć śrubkę bo będziesz miał paliwo na całym silniku, procedurę pewne będzie trzeba powtórzyć parę razy.
Ostatnio zmieniony 17 paź 2017, 20:17 przez kysiu241, łącznie zmieniany 1 raz.
-
white91