[A] Podłączenie gniazdka przy haku do przyczepki
Moderator: Sebu$
-
KOPERNIK
polecam przejściówkę i nie będziesz miał z nią problemu też używałem takiej kiedyś i było ok to po co się na koszty na ciągać ..........Kacperuch pisze:ostatni odkryłem w aucie takie cudo;D
Obrazek
dobrze że przypadkiem, a nie jak rzeczywiście przyszło by mi coś po drogach publicznych ciągnąć. I teraz pytanie przerabiać 13 pionowe na 7 pionowe czy kupić przejściówkę. podobno z przejściówkami różnie to bywa
-
donald7000
-
woloch
Kiedyś ktoś pytał jakie kolory połaczyc ze sobą w tym gniazdku z wiązką od haku, tak więc:12Marek pisze: [url=http://a.imageshack.us/img37/3725/img0145au.jpg]Obrazek[/
Wiązka. Gnizado zafira a
żółty. Czarno-bialy
Niebieski. Czerwono-siwy
Biały. Brązowy
Zielony. Zielono-czarny
Brązowy. Czarno-siwy
Czerwony. Żółto-czarny
Czarny. Czarno-siwy
(brązowy i czarny idą do tej samej wiązki ponieważ jest to pozycja lewa i prawa, a w zafirce a przynajmniej mojej nie mam mozliwosci wlączenia pozycji lewa lub prawa)
-
paszczak
Witam
Zafira z checkiem, mam wiązkę w aucie do podpięcia przyczepy.
kupiłem oryginalny hak razem z wiązką. Podpiąłem się pod gniazdko przy tylnej lampie (okrągła wtyczka). Na gniazdo założyłem przejściówkę na 7 pin i podpiąłem przyczepkę. Po włączeniu kierunkowskazów na desce rozdzielczej miga znak haka, kierunki działają. Światła pozycyjne też działają. Problem pojawia się, ponieważ nie mam stopu. Wiązka haka którą kupiłem razem z hakiem była cała - nie było przy niej modułu, ani przeciętych przewodów. Czy może ktoś wie gdzie oryginalnie powinien znajdować się ów moduł bo nie wiem gdzie szukać? Ewentualnie czy nie powinienem dołożyć jakiegoś bezpiecznika lub przekaźnika w skrzynce bezpieczników.
Zafira z checkiem, mam wiązkę w aucie do podpięcia przyczepy.
kupiłem oryginalny hak razem z wiązką. Podpiąłem się pod gniazdko przy tylnej lampie (okrągła wtyczka). Na gniazdo założyłem przejściówkę na 7 pin i podpiąłem przyczepkę. Po włączeniu kierunkowskazów na desce rozdzielczej miga znak haka, kierunki działają. Światła pozycyjne też działają. Problem pojawia się, ponieważ nie mam stopu. Wiązka haka którą kupiłem razem z hakiem była cała - nie było przy niej modułu, ani przeciętych przewodów. Czy może ktoś wie gdzie oryginalnie powinien znajdować się ów moduł bo nie wiem gdzie szukać? Ewentualnie czy nie powinienem dołożyć jakiegoś bezpiecznika lub przekaźnika w skrzynce bezpieczników.