numer silnika
-
fysio1978
-
Jankil
Witam, jestem nowym na forum, całkiem niedawno zakupiłem zafire B 1.9.
Mam podobny problem. Auto reczej napewno ma 120 KM, przyspieszenie lokuuje się s okolicach 12,5 s do 100km/h. Na silniku jest napisane DT jak byk. Natomiast w piapierach jest burdel. Na Karcie "certyfikat jakości, mam z19dt ale podapisane 74 KW, nie 88. W ksiązce serwisowej mam napisane silnik DT. Natomiast w briefie było 74 KW na karcie "car pass" jest DTL. Numery silnika, jesli są gdzieś podane, to się zgadzają.
pozdrawiam.
Mam podobny problem. Auto reczej napewno ma 120 KM, przyspieszenie lokuuje się s okolicach 12,5 s do 100km/h. Na silniku jest napisane DT jak byk. Natomiast w piapierach jest burdel. Na Karcie "certyfikat jakości, mam z19dt ale podapisane 74 KW, nie 88. W ksiązce serwisowej mam napisane silnik DT. Natomiast w briefie było 74 KW na karcie "car pass" jest DTL. Numery silnika, jesli są gdzieś podane, to się zgadzają.
pozdrawiam.
-
tico0
Jankil u mnie jest to samo, też nie mogę dojść z tym do ładu. Widziałem gdzieś w jakimś katalogu części zamiennych że wersja DT ma dwie moce 100 i 120 ale sam nie wiem jak je rozróżnić..... według mnie to jest nie 120 ale 100 kucyków.... ale i tak ma niezłe przyśpieszenie.....
Nawet jak podłączysz pod op-com (chińczyka) to ma kłopoty z ECU nie może się połączyć...
Nawet jak podłączysz pod op-com (chińczyka) to ma kłopoty z ECU nie może się połączyć...
-
Jankil
-
zorro
-
Żabcia
- Zafiromaniak
- Imię: KAROLINA
- Auto: Opel Zafira 1.6B
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z18XEP
witam mam nie typowe pytanie bo może każdy to powinien wiedziec ale ja nie mogę znaleść w dokumentach jaki mam typ silnika. mam zafirę 1.6 5cio letnią i chciałabym powymieniać filtry w aucie ale potrzebuje typu silnika żeby nie kupić nieorginalnych części. czy filtry z GM będą odpowiednie?
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
W każdym dziale są tematy dotyczące nr części pod konkretny VIN, zapytaj - odpowiem.zabciaks pisze:witam mam nie typowe pytanie bo może każdy to powinien wiedziec ale ja nie mogę znaleść w dokumentach jaki mam typ silnika. mam zafirę 1.6 5cio letnią i chciałabym powymieniać filtry w aucie ale potrzebuje typu silnika żeby nie kupić nieorginalnych części. czy filtry z GM będą odpowiednie?
Części
VIN
Wystarczyło skorzystać z Powitalni - byłoby wiadomo