Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Witam was ciężko mi pali moja zafira a jak odpali zapala mi się kontrolka z silnikiem a potem gaśnie i jak jadę to mi przerywa tak jak by ja coś trzymało mi pomuszcie bo spłutalem się już bo zawsze mi coś pada. :cry:
wachtomasz, podpowiem ci tak że konieczne będzie z czytanie błędów kompem bo tak to ci nie pomożemy jeśli nie wiemy co się dzieje.z czytaj błędy daj je na forum i będziemy szukać przyczyny po kodach jakie podasz .pozdrawiam
Oby tylko świece, na co wskazuje. Gorsza sprawa jak by to była pompa
U mnie jednak to drugie się stało ale Kolego wachtomasz uszy do góry może to tytlko jakiś bzdet
Tak jak koledzy wyżej opisują musisz najpierw podpiąć kompa i zczytać błędy a dopiero coś konkretnego można będzie powiedzieć.
Witam was koledzy
Świece sprawdzali mi są dobre jak będę miał wolne to podjadę i podłącze go co mam spisać jakie kody a wo gule dadzą mi spróbuje a przy okazji chciałbym się was zapytać czy w zimie chodzi klima.
Pozdrawiam
witam
mi też w te mrozy cieżko pali,aku nowy,żadna kontolka się nie pali,może świeca żarowa?, wstaje w przybliżeniu co 5 godz. i przepalam (po takim czasie odpala bez problemu postoi dłużej muszę nieźle chechłać żeby odpaliła) co za diabeł? (mój 1 diesel od 4miesięcy)
jack568, a ile razy nagrzewasz świecami przed pierwszym zapaleniem po dłuższym niż 5 godz czasie??? Bo przy tych temperaturach to i 2 razy to mało myślę ze 3 grzania świec pod rzad i powinna lepiej gadać
lorry, nagrzewałem i 5 razy i to nic nie daje (w nawiasie dodam, że świeczki sprawdziłem udało mi się je w końcu znależc, na każdej przez amperomierz szło około 17A po podpięciu do akumulatora więc są chyba ok)silnik ma przejechane 190tys,zrobiłem na nim około5 tys i chodzi po odpaleniu ok