roletki

Modyfikacje dla Zafiry B
Wiadomość
Autor
dzidek

roletki

#1 Post autor: dzidek »

Witam, czy ktoś może polecić jakie zakupić roletki tylnych szyb? Czy są jakieś na stałe? np. tak jak w LagunieII?

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET
Model: ZA
Oznaczenie silnika: Z20LET

#2 Post autor: Maciek »

Fabrycznych to chyba nie było, coś takiego jest fajne tylko nie za tanie: http://allegro.pl/oslony-przeciwslonecz ... 93012.html

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#3 Post autor: Bodek »

Maciek pisze:Fabrycznych to chyba nie było, coś takiego jest fajne tylko nie za tanie: http://allegro.pl/oslony-przeciwslonecz ... 93012.html
Gdzieś to było już na Forum, ale nie mogę znaleźć, więc fabryczne wyglądają tak:

Obrazek Obrazek

Numer katalogowy: 1732348
Nazwa części: OSLONA
Cena netto*: 247,00
Cena brutto*: 303,81

Numer katalogowy: 1732322
Cena netto*: 376,50
Cena brutto*: 463,10

Numer katalogowy: 1732249
Cena netto*: 196,00
Cena brutto*: 241,08

Numer katalogowy: 1732248
Cena netto*: 265,50
Cena brutto*: 326,57

to co Maciek wrzucił :ok:
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

Awatar użytkownika
Maciek
Zafiromaniak
Auto: Z20LET

#4 Post autor: Maciek »

Ale chyba działa na podobnej zasadzie - są oddzielnie montowane a nie wysuwane z boczków jak np we francuzach.

Awatar użytkownika
Bodek
Zafiromaniak
Imię: Bodek
Auto: Zafira_B_Cosmo
Model: ZB
Oznaczenie silnika: Z19DT

#5 Post autor: Bodek »

Maciek pisze:Ale chyba działa na podobnej zasadzie - są oddzielnie montowane a nie wysuwane z boczków jak np we francuzach.
Wysuwanych nigdy nie widziałem.
:lis:

"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.

smaru

#6 Post autor: smaru »

ja na alle kupiłem coś takiego tylko że za 350zł komplet z tylną szybą - nie wiem dlaczego teraz nie mają...

http://allegro.pl/zaslonki-dedykowane-d ... 63420.html

sprawdza się świetnie - wysuwanych nigdy nie było w zafirze B - dopiero w zafi C są

Awatar użytkownika
miodzik
Zafiromaniak
Imię: Marcin
Auto: Zafira
Model: A
Oznaczenie silnika: Y20DTH

#7 Post autor: miodzik »

Dokładnie do takich samych w czasie wakacji przymierzałem się i ja. Widziałem na żywo i fakt, rewelacja. Oczywiście chciałem kupić odpowiednie do mojej wersji auta, ale cena jak za zwykłe roletki mnie odstraszyła. Ponad 300 zł to jednak sporo uważam.
moja Zafira
Obrazek
Bogu na chwałę, ludziom na pożytek

smaru

#8 Post autor: smaru »

to i tak taniej niż "oryginały" które wychodzą ponad 700zł - jest to dla mnie alternatywa zamiast przyciemniania szyb

wiciu-ck
Debiutant
Imię: Wiktor
Auto: Opel Zafira
Model: B
Oznaczenie silnika: Z19DTH
#9 Post autor: wiciu-ck »

przyciemnienie szyb 450zł (boczne tył i tył), więc nie wiem czy wybrałbym rolety za około 350zł

smaru

#10 Post autor: smaru »

kwestia gustu - ja wolałem te zasłonki - niż przyciemnianie folią - jedynie fabrycznie przyciemnione szyby mi podchodzą - folia nie daje takie samego efektu...

Awatar użytkownika
MacQ84
Mieszkaniec
Imię: Maciej
Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
#11 Post autor: MacQ84 »

ja za wyciemnienie płaciłem 350 zł, i jest to napewno lepszy efekt od zasłonek, nie tylko wizualnie ale i odpowiednia folia odbija promieniowania słoneczne jak i samo światło dzieki czemu w najwieksze upały nie ma skwaru w aucie.

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#12 Post autor: Kacperuch »

Witam, z lekka zainteresował mnie temat zasłonek na szybę i link, który podesłał smaru. Zawiązałem kontakt z Panem z firmy, która tym się zajmuję z zapytaniem czy przy większej ilości ceny byłyby niższe. Miałem oczywiście na myśli zbiorowe zamówienie od nas. Oto co otrzymałem w wiadomości zwrotnej:

"Witam. W odpowiedzi na Pana pytanie w sprawie oferty klubowej poniżej przesyłam cennik. Jest on identyczny jak dla forum SKODY. Warunkiem jest utworzenie tematu w jakimś dziale np. ZAKUPY GRUPOWE jeżeli posiadacie takowy dział. Potrzebna jest również zgoda administratora na nasze odpowiedzi i wpisy. Niezbędne jest to w razie jakichś problemów. Odpowiadamy na problemy poprzez forum lub PW na forum. Jak również niezbędne jest to to zmian cenowych i innych modyfikacji. Zarejestrowaliśmy się pod nazwą skemenhs. Oczekujemy na aktywację konta. Nie obowiązują żadne ograniczenia ilościowe

ZAFIRA A (Pełen zestaw / 6 zasłonek) 290 zł + Koszt wysyłki
ZAFIRA B (Pełen zestaw / 6 zasłonek) 290 zł + Koszt wysyłki

ZAFIRA A (Same drzwi / 2 zasłonki )180 zł + Koszt wysyłki
ZAFIRA B (Same drzwi / 2 zasłonki )180 zł + Koszt wysyłki

ZAFIRA A (okienka przestrzeni bagażowej / 2 zasłonki ) 135 zł + Koszt wysyłki
ZAFIRA B (okienka przestrzeni bagażowej / 2 zasłonki ) 135 zł + Koszt wysyłki

ZAFIRA A (zasłonki tylnej klapy / 2 zasłonki ) 140 zł + Koszt wysyłki
ZAFIRA B (zasłonki tylnej klapy / 2 zasłonki ) 140 zł + Koszt wysyłki

ZAFIRA A (zestaw bez zasłonek tylnej klapy / 4 zasłonki ) 245 zł + Koszt wysyłki
ZAFIRA B (zestaw bez zasłonek tylnej klapy / 4 zasłonki ) 245 zł + Koszt wysyłki

Cena wysyłki 30 zł . Kurier UPS
Jeżeli ktoś ma zastrzeżenia do ceny wysyłki może wysłać własnego kuriera. Możliwy odbiór osobisty.
Nie wysyłamy poczta ponieważ gabaryty przesyłki to 100 cm x 60 cm i z nawału pracy nie będziemy włóczyli się po urzędach pocztowych."

Użytkownik skemenhs jest do naszej dyspozycji. Proszę moderatorów ewentualnie, jeżeli uważacie- o przeniesienie tematu do nowego wątku. Ceny, które producent nam proponuje są niższe, jak przy sprzedaży detalicznej, ale z tego co widzę przy zakupie kompletu to jest tylko 20zł. Osobiście dla mnie to jest nadal troszkę przy dużo. Ale czekam na dalszy rozwój zdarzeń ;) Z tego miejsca pytam Pana czy jest możliwość takich zasłonek na przednie, boczne szyby również.

dzidek

#13 Post autor: dzidek »

Witam, odnośnie tych zakupów grupowych, czy użytkownik skemenhs ma jakieś fotki na tez zasłonki, jak by to wyglądało?
Ostatnio zmieniony 02 gru 2013, 21:06 przez dzidek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
wsebastian
Przeglądacz
Imię: Sebastian
Auto: Opel Zafira A 1.8
Oznaczenie silnika: x18xe1

#14 Post autor: wsebastian »

Wyglaada mi to bardziej na nieznaczną zniżke za reklame na forum niz na zakupy grupowe :>

Awatar użytkownika
Kacperuch
Zafiromaniak
Imię: Kacper
Auto: Skoda
Model: Octavia2
Oznaczenie silnika: 19BKC

#15 Post autor: Kacperuch »

reklama reklamą- nikt tu żadnego adresu nie podał. dla zainteresowanych jest temat do omówienia Sebastianie. no zniżka jest mała i co najwyżej zachęcić może niezdecydowanych między przyciemnianie szyb/roletki. gdzie przy obecnej konkurencji na rynku można już za ta kasę spokojnie przyciemnić
Dzidek. tak są foty napisz do niego na pw. jest strona oraz sprzedaż na allegro. wcześniej w tym temacie też pojawił się link do aukcji

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zafira B”