cns80 pisze:jarecki69 pisze:
Druga rzecz to to że jak mi sprzedawca napisał w Mitsubishi że walony w błotnik i pokazał dokumentację szkody z PZU to go kupiłem, a jak mi ktoś w oczy ściemnia że bezwypadkowy to nie kupię, bo nie lubię być rżnięty od tyłu. Jakieś zasady jednak obowiązują
Święta racja.
ale takich sprzedawców jest bardzo mało
Zakup Zafiry do 20 tys. PLN
Moderator: Tunio999
- Bialy78
- Debiutant
- Imię: Piotr
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Benzyna
Nie ma dobrych kierowców, są tylko tacy, którzy zawsze wracają do domu.
to zależy od egzemplarza i są 2 możliwości albo skręcany przebieg albo poważne rzeczy do zrobienia
w obu przypadkach może być do zrobienia:
zawieszenie,
dwumasa,
sprzęgło
wtryski,
DPF,
Turbo,
klima (kompresor, chłodnica)
klapy (tylko Z19DTH)
EGR
ponadto brak pewności co było robione daje:
rozrząd z pompą + osprzętu
tak w skrócie bo wszystko zalezy od pojedyńczego egzemplarza
w obu przypadkach może być do zrobienia:
zawieszenie,
dwumasa,
sprzęgło
wtryski,
DPF,
Turbo,
klapy (tylko Z19DTH)
EGR
ponadto brak pewności co było robione daje:
rozrząd z pompą + osprzętu
tak w skrócie bo wszystko zalezy od pojedyńczego egzemplarza
-
- Zafiromaniak
- Imię: Mar
- Auto: Opel Zafira A
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
Lepiej będzie jak kolega znajdzie Zafirę benzyniaka 1.8... w tej kwocie...
Nawet dobrze wyposażona też może się trafić (A miały też niektóre podgrzewane fotele itp.).
Aczkolwiek to zależy od poszczególnego egzemplarza. Może być np. podstawowy wyświetlacz mono, radio kasetowe ale podgrzewane fotele i chromowane obramowania zegarów
Nawet dobrze wyposażona też może się trafić (A miały też niektóre podgrzewane fotele itp.).
Aczkolwiek to zależy od poszczególnego egzemplarza. Może być np. podstawowy wyświetlacz mono, radio kasetowe ale podgrzewane fotele i chromowane obramowania zegarów
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Oprócz tego może być jeszcze walona, topiona palona itpkicaj pisze:w obu przypadkach może być do zrobienia:
zawieszenie,
dwumasa,
sprzęgło
wtryski,
DPF,
Turbo,
klapy (tylko Z19DTH)
EGR
Absolutnie się nie zgadzam. Miałem troszkę więcej samochodów niż kolega Wojti i co najmniej 6 z nich (w tym 3 ostatnie nie wymagały żadnego wkładu przynajmniej przez pierwszy rok użytkowania). W ostatnim Mitsu przez 5 lat jazdy nie naprawiłem nic mimo że kupiłem używkę. Podobnie moje dwa ostatnie motocykle.lawless pisze:Generalnie sprawa wygląda tak że nie ma aut bez wkładu finasowego obojętnie co sie kupi
To kwestia szukania. Mitsubishi szukałem 1,5 roku. Zafiry 1 rok
Najgorszy jest pośpiech i jak się nie ma czym jeździć to się kupuje co jest na rynku.
Koledzy chyba natrafiła mi się okazja na zośkę . Zadzwoniłem do dobrego znajomego co zajmuje się handlem aut. Mówi, że akurat wiezie do Polski ładną zafirkę 2007 rok 1.9 cdti 120km. W Polsce ma w jego miejscowości ma być jutro. Przebieg jak twierdzi 140tys km potwierdzony książką serwisową i innymi papierami. Podobno auto jest na wypasie, ale to się okaże jak jutro pojadę te auto obejrzeć. Mówi, że jedynym mankamentem jest niedziałający rozrusznik i nie jestem do końca pewny, ale jeszcze alternator. Zastanawiam się od czego te części mogły się zepsuć ? Mi się wydaje, że znajomy mnie w balona nie zrobi.
BTW. Ma ktoś zdjęcie zośki b w kolorze szampańskim ? Nie mogę sobie wyobrazić jak te auto wygląda. Kurcze chyba dziś będzie nieprzespana noc
BTW. Ma ktoś zdjęcie zośki b w kolorze szampańskim ? Nie mogę sobie wyobrazić jak te auto wygląda. Kurcze chyba dziś będzie nieprzespana noc
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Mateusz co do alternatora to w ZB chyba czesty przypadek. Albo ja mam samych znajomych, ktorym alternatory w ZB popadaly albo to faktycznie czesta przypadlosc.
Jezeli beda to tylko takie drobiazgi to super! Moze faktycznie trafi Ci sie dobry okaz
Jezeli beda to tylko takie drobiazgi to super! Moze faktycznie trafi Ci sie dobry okaz
-
- Zafiromaniak
- Imię: Andrzej
- Auto: Zafiry
- Model: wszystkie
- Oznaczenie silnika: różne
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
a to przypadkiem nie jest lakier 1RU:organista15 pisze:...........
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
borewicz pisze:Bądź czujny skoro tylko Ci się wydaje Nie chcę też Cię urazić, ale odnoszę wrażenie że sie niezdrowo napaliłeś, a to niedobrze...organista15 pisze: Mi się wydaje, że znajomy mnie w balona nie zrobi.
Spokojnie ja się nie obrażam lubię prawdę . Znajomych jest pewny bo kiedyś robiłem z nim biznesy . Fakt muszę trochę ochłonąć.