2,2 dti kopci na biało
Moderator: Sebu$
2,2 dti kopci na biało
witam mam taki problem. podczas jazdy nagle cos strzelilo i zaczeła kopcic bardzo na biało.
auto odpala bez problemu ale kopci jak cholera i turbo sie nie załacza.
auto to zafira a 2,2 dti i przelot 350000km.
co to moze byc?turbo?
auto odpala bez problemu ale kopci jak cholera i turbo sie nie załacza.
auto to zafira a 2,2 dti i przelot 350000km.
co to moze byc?turbo?
- SD72
- Zafiromaniak
- Imię: Sylwek
- Auto: Zafira A 1.8 Elegance automatic
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z18XE
silnik 2.0 ale moze cos znajdziesz http://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php? ... sc&start=0
bazyliszek72
- Robert LTM
- Zafiromaniak
- Imię: Robert
- Auto: Opel Zafira B 1.9CDTI SPORT
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
- Robert LTM
- Zafiromaniak
zafira rozebrana i przyczyna okazalo sie pekniecie oski w turbinie oraz uszkodzenie lopatek turbiny ( na szczescie te od wydechu ) malo tego musialem wyciac katalizator ktory caly byl zalepiony olejem ( oplacalo sie bo za kata dostalem 300zl ) turbine kupilem nowke nie uzywana za 450zl tylko jest problem z montazem weza od intercoolera ale zawiozlem turbo do strojenia i przetoczenia starej obudowy - koszt calkowity ok 150zl. jutro bede mial zlozona zafire wiec dla zainteresowanych moge wrzucic kilka fotek z przerobki:)
- Robert LTM
- Zafiromaniak
pytanie nie wiecie czemu nie moge zalozyc nowego tematu??
mam problem przed i po wymianie turbiny przy roznych predkosciach i obrotach wywalalo mi blad samochodu z kluczykiem wtedy turbo nie dziala i max 120km/h.
raczej nie jest to wina vacum pompy.moze ktos powie w czym rzecz?dzis kompa podlacze i sprawdze co i jak. podejrzewam zaworki od sterowania turbo.co wy na to?
mam problem przed i po wymianie turbiny przy roznych predkosciach i obrotach wywalalo mi blad samochodu z kluczykiem wtedy turbo nie dziala i max 120km/h.
raczej nie jest to wina vacum pompy.moze ktos powie w czym rzecz?dzis kompa podlacze i sprawdze co i jak. podejrzewam zaworki od sterowania turbo.co wy na to?