[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Zmieniłem kąt montażu listwy pod samochodem, na której zamocowane jest oświetlenie. Więcej światła wydostaje się teraz poza obrys samochodu i nie ma problemów z cieniami elementów podwozia. Można tu ustawić całkiem sporo kolorów.
- Flora
- Zafiromaniak
Dostałem dziś na chwilę samochód od żony i udało się zmienić ogumienie na zimowe. Wreszcie zamontowane zostały struktury z czerwoną obwódką. Pasek powinien być chyba szerszy, a same felgi z powodu korozji wyglądają okropnie, ale po renowacji powinno być super.
Ostatnio zmieniony 06 lis 2014, 08:04 przez Flora, łącznie zmieniany 1 raz.
- norris_85
- Zafiromaniak
- Imię: Łukasz
- Auto: ZA OPC 290KM/428Nm
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
- Kontakt:
z góry przepraszam Marcina
jeśli to konieczne poproszę moda o ewentualne przeniesienie postu w bardziej stosowne miejsce
całkiem niedawno szukając inf dot felg trafiłem na tę stronę co myślę może wam pomóc przy ewentualnej renowacji sam się nad tym zastanawiałem ale z racji kolorystyki auta nie bardzo mi to rozwiązanie pasuje...pio124 pisze:Fajny pomysł z tym paskiem,
Zadałeś pomysł abym może u siebie podobny zaimplementował
Po renowacji felgi będą wyglądały miód malina
jeśli to konieczne poproszę moda o ewentualne przeniesienie postu w bardziej stosowne miejsce
- Flora
- Zafiromaniak
do akumulatora
i jest efekt
Bak napełniony tańszym paliwem
zasięg mniejszy niż u Bodka, ale ja jeżdżę z włączoną klimatyzacją :>
do akumulatora
i jest efekt
Bak napełniony tańszym paliwem
zasięg mniejszy niż u Bodka, ale ja jeżdżę z włączoną klimatyzacją :>
- Czesław
- Zafiromaniak
- Imię: Czesław
- Auto: Meriva B 1,4 120 KM
- Oznaczenie silnika: Nel
Flora pisze:Dostałem dziś na chwilę samochód od żony i udało się zmienić ogumienie na zimowe. Wreszcie zamontowane zostały struktury z czerwoną obwódką. Pasek powinien być chyba szerszy, a same felgi z powodu korozji wyglądają okropnie, ale po renowacji powinno być super.
[url=http://s26.postimg.org/k9b1nsymd/IMG_5148.jpg]Obrazek[/url]
Ten pasek fajny ale czy widziałeś tylne tarcze hamulcowe tylko połowa klocka ma kontakt z tarczą hamul. co skutecznie pogarsza hamowanie. :>
Ostatnio zmieniony 12 lis 2014, 19:45 przez Czesław, łącznie zmieniany 1 raz.
czesiek_ze
- Flora
- Zafiromaniak
+ za spostrzegawczośćczesław pisze: Ten pasek fajny ale czy widziałeś tylne tarcze hamulcowe tylko połowa klocka ma kontakt z tarczą hamul. co skutecznie pogarsza hamowanie. :>
- za interpretację
Przerdzewiały pas, który nie ma kontaktu z klockami to osłona tarczy hamulcowej. Brakuje mi takiej z przodu. Do osłony zmontowane będzie oświetlenie felg :>
- Flora
- Zafiromaniak
Ponieważ nie mam na miejscu samochodu, zabrałem się za walkę z Androidem i sterowanie Zafirą przez Bluetooth. Chwilowo walka jest mało owocna i bardziej denerwuje niż przynosi efekty, dlatego w ramach odstresowania pobawiłem się lutownicą:
Jak tylko zdobędę refletor zbuduję coś bardziej profesjonalnego, ale i tak efekt jest co najmniej zadowalający
https://www.youtube.com/watch?v=tV5E8N1X9P8
Jak tylko zdobędę refletor zbuduję coś bardziej profesjonalnego, ale i tak efekt jest co najmniej zadowalający
https://www.youtube.com/watch?v=tV5E8N1X9P8