[B] - Tunio999 - 1.8 benzyna, SPORT, 140KM, 2008, CZARNULKA
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Cześć Wojtku, a ja mam pytanie odnośnie tej plastikowej owiewki przedniej szyby, czy oprócz wyglądu, i ochrony maski przed kamieniami spełnia jeszcze jakąs funkcję? Czy np szumi, czy podczas deszczu w trakcie jazdy przedni szyba jest jakoś mniej mokra od deszczu ?
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)
- DzidekGb
- Bywalec
- Imię: Dzidek
- Auto: Opel Zafira
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: z18xer
No ta plastikowa osłona to ładnie wygląda i powinna spełniać swoje zadanie z ochroną przed kamieniami
Za to wynalazek typu BRA obojętnie czy ze skóry czy z dermy oczywiście będzie chronił przed kamieniami , ale doprowadzi do uszkodzenia lakieru w lato bo nie dość że dostaje się pod spód z wodą piasek to jak po deszczu przygrzeje słońce - lakier się odparzy ( wiem to z własnego doświadczenia )
Za to wynalazek typu BRA obojętnie czy ze skóry czy z dermy oczywiście będzie chronił przed kamieniami , ale doprowadzi do uszkodzenia lakieru w lato bo nie dość że dostaje się pod spód z wodą piasek to jak po deszczu przygrzeje słońce - lakier się odparzy ( wiem to z własnego doświadczenia )
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Maćku ta osłona to tylko oprócz wyglądu to chroni maskę przed kamieniami - co najmniej tą początkową część, która jest najbardziej narażona Czy szumi??? Ja nie słyszę - bardziej słyszę owiewki boczneMacQ84 pisze:Cześć Wojtku, a ja mam pytanie odnośnie tej plastikowej owiewki przedniej szyby, czy oprócz wyglądu, i ochrony maski przed kamieniami spełnia jeszcze jakąs funkcję? Czy np szumi, czy podczas deszczu w trakcie jazdy przedni szyba jest jakoś mniej mokra od deszczu ?
Bardziej chroni maskę ta druga co mam - ze skóry. Ale ją zakładam sporadycznie tylko na dłuższe wyjazdy
- Albert Einstein
- MacQ84
- Mieszkaniec
- Imię: Maciej
- Auto: Zafir A OPC 2,0T 170KW
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Ok, to juz wiem że ochrania przed kamieniami ale czy np. powoduje jakies zawirowania powietrza w ten sposob ze przednia szyba podczas jazdy w deszczu jest mniej mokra, lub np. Latem mniej komarow na szybie.Mysle bardziej o praktyce.
Wojtku $wiatla fajnie wyszly, znów zaskakujesz swoja Zochą :-) Pozytywnie :-)
Wojtku $wiatla fajnie wyszly, znów zaskakujesz swoja Zochą :-) Pozytywnie :-)
https://zafiraklub.pl/viewtopic.php?t=26818 Tutaj obecna :-)
http://www.zafiraklub.pl/forum/viewtopi ... 758#192758 a tutaj moja (już była)Zocha :-)
- Tunio999
- Zafiromaniak
- Imię: Wojtek
- Auto: ex ZB 1.8 SPORT
- Model: 2008
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Nie zauważyłem różnicy także pewnie nie.MacQ84 pisze:np. powoduje jakies zawirowania powietrza w ten sposob ze przednia szyba podczas jazdy w deszczu jest mniej mokra, lub np. Latem mniej komarow na szybie.
Tak jak pisałem wcześniej - osłania pierwszą część maski - tylko osłaniaMacQ84 pisze:Mysle bardziej o praktyce.
- Albert Einstein
- ojciec polak
- Zafiromaniak
- Imię: Paweł
- Auto: Ford
- Model: SMAX
- Oznaczenie silnika: Durat2.0L
Jeżeli te dzienne mają homologację to powinny być zamontowane idealnie prostopadle do osi pojazdu wtedy świecą mocno i do przodu a na wygiętej zaślepce, która jest jeszcze zamontowana pod pewnym kątem to mocne światło jest widoczne z każdej strony tylko nie z przodu. I niestety wygląda to jak ledy z castoramy. Przepraszam nie obraź się ale zdjęcia to dobitnie pokazują, zresztą widziałem już wiele samochodów z tymi lampeczkami i jak na 5 napotkanych jeden miał je zamontowane prawidłowo to było dobrze.
Masz bardzo fajne auto i musisz już bardzo uważać żeby z tymi zewnętrznymi "udoskonaleniami" nie przekroczyć bardzo subtelnej granicy dobrego smaku.
Twin Audio - super!!! pozdrawiam
Masz bardzo fajne auto i musisz już bardzo uważać żeby z tymi zewnętrznymi "udoskonaleniami" nie przekroczyć bardzo subtelnej granicy dobrego smaku.
Twin Audio - super!!! pozdrawiam
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
W całości się zgadzamF-19 pisze:Jeżeli te dzienne mają homologację to powinny być zamontowane idealnie prostopadle do osi pojazdu wtedy świecą mocno i do przodu a na wygiętej zaślepce, która jest jeszcze zamontowana pod pewnym kątem to mocne światło jest widoczne z każdej strony tylko nie z przodu. I niestety wygląda to jak ledy z castoramy. Przepraszam nie obraź się ale zdjęcia to dobitnie pokazują, zresztą widziałem już wiele samochodów z tymi lampeczkami i jak na 5 napotkanych jeden miał je zamontowane prawidłowo to było dobrze.