czy mam koło dwumasowe?
Moderator: Sebu$
czy mam koło dwumasowe?
Witam .
Mam silnik x20dtl z rozkodowanego vin-u mam skrzynię f23 nie wiecie czy w moim samochodzie jest koło dwumasowe ? Nie mogę znaleźć nigdzie jasnej odpowiedzi dzięki pozdrawiam
Mam silnik x20dtl z rozkodowanego vin-u mam skrzynię f23 nie wiecie czy w moim samochodzie jest koło dwumasowe ? Nie mogę znaleźć nigdzie jasnej odpowiedzi dzięki pozdrawiam
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Model: ZB
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Wygląda, że nie masz:smerw4 pisze:Witam .
90502913 6 16 157 KOŁO ZAMACHOWE, ZESP. X20DTL[LD3], Y20DTL[LD3]
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- miodzik
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Artur najważniejsze zebys miał silnik zdrowy. Co prawda demonem prędkości ta Zośka nie bedzie z tym silnikiem ale studiując to forum napotykalem wpisy gdzie ludzie robili zoskami z tymi silnikami po 600 tys i to bez większych problemów, czego i Tobie życzęsmerw4 pisze:Dokładnie nie mam dpf-u, koła dwumasowego to już mniejsze wydatki w przyszłości :-)
Powodzenia!
- Maciek
- Zafiromaniak
- Auto: Z20LET
- Model: ZA
- Oznaczenie silnika: Z20LET
Zużycie wnętrza nie jest ŻADNYM wyznacznikiem przebiegu. Można auto styrać w 30 tys. po mieście, a może być jak nowe w środku z autostradowym przelotem 300 tys...smerw4 pisze:można tylko spojrzeć na zużycie kierownicy pedałów itd pozdrawiam
Jak technicznie jest ok to nie ma co szukać dziury w całym bo prawdziwego przebiegu i tak nie poznasz
- regan18
- Przeglądacz
- Auto: Zafira
- Model: A
- Oznaczenie silnika: Y20DTH
Odświerze troche temat. Mam tak samo jak autor tematu skrzynie F23 co wyczytałem z rozkodowanego Vinu. Czy w moim aucie nie ma takze koła dwumasowego? Pytam poniewaz jeden chandlarz powiedzial ze mam do wymiany dwumasa po tym co słyszał jak auto chodzi
Odświerze troche temat. Mam tak samo jak autor tematu skrzynie F23 co wyczytałem z rozkodowanego Vinu. Czy w moim aucie nie ma takze koła dwumasowego? Pytam poniewaz jeden chandlarz powiedzial ze mam do wymiany dwumasa po tym co słyszał jak auto chodzi
- Bodek
- Zafiromaniak
- Imię: Bodek
- Auto: Zafira_B_Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
jak dla mnie to NIE MAregan18 pisze:Witam.
jest zwykłe koło:
90502913 - nr części
616157 - nr katalogowy
KOŁO ZAMACHOWE, ZESP.Y20DTH[LBS /LD1 /LP4]
"NADZIEJE LUDZI MĄDRYCH SĄ PEWNIEJSZE NIŻ BOGACTWO NIEUKÓW" - DEMOKRYT
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bogusław Kuduk, ps. Bodek + 30.11.2020. R.I.P.
- Luko
- Mieszkaniec
- Imię: Łukasz
- Auto: Opel Zafira B 1.8
- Oznaczenie silnika: Z18XER
Zostaje rentgen albo endoskop...
Moja Zafira
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
Idiotów na świecie jest niewielu, ale są tak sprytnie porozstawiani, że spotykasz ich na każdym kroku...
- Rybka
- Zafiromaniak
- Imię: ROBERT
- Auto: ZAFIRA B
- Model: CDTI
- Oznaczenie silnika: Z19DTL
Sprawdz mocowanie silnika i skrzyni. ( poduszki )regan18 pisze:Skoro wychodzi ze nie mam dwumasa to co to moze byc za stukniecie slyszalne przy gaszeniu auta?