[B] - Flora - 1.9 CDTI, 150KM, 2006r
- cns80
- Zafiromaniak
- Imię: Patryk
- Auto: Renault
- Model: Espace4
- Oznaczenie silnika: J4BR
Za dużo czarnego matu przypomina mi tanie japończyki z lat 90-tych. Za dużo chromu (tak jak u mnie czy jeszcze więcej u Wojtka) przypomina mi choppery Jeśli wszystko jest w kolorze nadwozia to wychodzi brzydka buła. Trzeba znaleźć złoty środek
Przydałby się jakiś kontrastowy kolor dla podkreślenia linii, ale do twojego jakoś nic mi za specjalnie nie pasuje Biała perła byłaby fajna. Np. taka :
Mam to na motocyklu tylko bez matowego klaru (bo biały mat dobrze wygląda tylko na dużych płaskich powierzchniach, a tych w moto jak na lekarstwo) i jest rewelacja. Bardzo fajnie zmienia barwę w zależności od oświetlenia.
Przydałby się jakiś kontrastowy kolor dla podkreślenia linii, ale do twojego jakoś nic mi za specjalnie nie pasuje Biała perła byłaby fajna. Np. taka :
Mam to na motocyklu tylko bez matowego klaru (bo biały mat dobrze wygląda tylko na dużych płaskich powierzchniach, a tych w moto jak na lekarstwo) i jest rewelacja. Bardzo fajnie zmienia barwę w zależności od oświetlenia.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2015, 08:09 przez cns80, łącznie zmieniany 1 raz.
- aroniusz
- Mieszkaniec
- Imię: Arek
- Auto: Zafira
- Model: B
- Oznaczenie silnika: Z19DTH
Wracając do wymiany UWB na UWA to czy moduł musi być wcześniej wylogowany z poprzedniego auta ? Często sprzedawca nic nie wie o wylogowaniu.Flora pisze: I tak w samochodzie znalazł się moduł UWA zastępując nieużywany UWB
Sam od jakiegoś czasu szukam taniego UWA.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2015, 14:31 przez aroniusz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
Tak, moduł musi być wylogowany, chociaż po świętach spróbuję przywrócić pełną funkcjonalność w module niewylogowanym :>aroniusz pisze:Wracając do wymiany UWB na UWA to czy moduł musi być wcześniej wylogowany z poprzedniego auta ? Często sprzedawca nic nie wie o wylogowaniu.Flora pisze: I tak w samochodzie znalazł się moduł UWA zastępując nieużywany UWB
Sam od jakiegoś czasu szukam taniego UWA.
- rafant4011
- Zafiromaniak
- Imię: Rafał
- Auto: Zafira B
- Model: Cosmo
- Oznaczenie silnika: Z19DT
Anielskie oczy
ps; "klik" nie działa
ps; "klik" nie działa
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2015, 21:34 przez rafant4011, łącznie zmieniany 1 raz.
- Flora
- Zafiromaniak
- Imię: Marcin
Klik zmieniłem - trzeba było klikać w obrazek, a dodałem też zwykły odnośnik.
Podczas próby rozklejenia lampy zabiłem opalarkę, na którą czekałem 2 tygodnie. 5 sekund po włączeniu wyskoczył bezpiecznik, a opalarka wyzionęła ducha. Moja cierpliwość się skończyła i w ruch poszły kombinerki, którymi wyłamałem cały czarny plastik obudowy. Jak się później okazało, lampa była sklejona czymś co nie do końca robiło się plastyczne pod wpływem temperatury. Nie wiem tylko czy tak jest oryginalnie, czy ktoś to już poprawiał.
Z pręta nie ma takich efektów, na całym obwodzie są diody. Chciałem zrobić samodzielnie (wcześniej są nawet filmy z pierwszych testów), ale nie miałem pomysłu na obudowę i ostatecznie kupiłem gotowce. Barwa jest trochę średnia, bo to 5000~6000K, a wolałbym okolice 4000K żeby pasowało do świateł dziennych, ale prawdopodobnie ringi będą robiły za DRL.cns80 pisze:Samoróbka z pręcika od żaluzji czy gotowe ringi kupowałeś ?
Podczas próby rozklejenia lampy zabiłem opalarkę, na którą czekałem 2 tygodnie. 5 sekund po włączeniu wyskoczył bezpiecznik, a opalarka wyzionęła ducha. Moja cierpliwość się skończyła i w ruch poszły kombinerki, którymi wyłamałem cały czarny plastik obudowy. Jak się później okazało, lampa była sklejona czymś co nie do końca robiło się plastyczne pod wpływem temperatury. Nie wiem tylko czy tak jest oryginalnie, czy ktoś to już poprawiał.